Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi dobjanski pevci na Attacci


Mladinski pevski zbor Osnovne šole Dobje se je konec prejšnjega meseca na Ptuju udeležil festival Attacca. Na enem izmed štirih regijskih srečanj so sodelovali s projektom S Pesmijo o življenju po svetu.  Na nastopu so pevci izvajali tudi koreografijo, kot je v skladu s pravili festivala. Sestavili in oblikovali so jo skupaj z mentorico Magdo Doberšek. Mateja Rajh Jager je na intenzivnih pevskih vajah svetovala pri izvedbi ter interpretaciji, na nastopu pa je sodelovala, kot pianistka.

Na festivalu so nastopili mladinski pevski zbori iz Gorišnice, Markovcev, Nove Gorice in Dobja. V dvorani ni bilo »boljših« ali »slabših« zborov, mladi pevci pa so drug drugega spodbujali s prijetnimi aplavzi. Na koncu so prav vsi zborovski pevci združeno zapeli, kar je bilo posebno doživetje, ki so ga dobjanski otroci opisali tako: 

»Bilo je odlično, dobra večerja… Spoznali smo nove prijatelje, celo nove ljubezenske vezi so nastale! Prepevali smo tudi na avtobusu na poti domov.« (KATJA)

»Najprej sem imela tremo, potem pa sem zelo uživala na odru!« (MATEJA)

»Počutila sem se zelo dobro saj sem zelo uživala v petju in plesu«. (KLAVDIJA)

»Najbolj všeč mi je bila skupna pesem z ostalimi tremi zbori. Upam, da bomo še kdaj peli na festivalu Attacca!« (ANAMARI)

»Na festivalu je bilo zelo zabavno«. (LAURA)

»Super! Resnično smo uživali. Zanimivo je bilo tudi na poti.« (EVA)

»Želim in upam, da nismo bili zadnjič na festivalu!« (ALJAŽ)

»Meni je bila najbolj všeč dvorana, v kateri smo prepevali.« (NEJA)

»Spoznala sem, da vaja dela mojstra. Splača se potruditi. Komaj čakam na podoben nastop, saj sem spoznala veliko novih prijateljev iz drugih koncev Slovenije.« (JANJA)

t: S. R, f: JSKD Ptuj