Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert vokalne skupine Osti jarej “Nocoj pa, oh, nocoj…”


Minulo soboto je v Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku potekal koncert vokalne skupine Osti jarej z gosti. Fantje vokalne skupine so v polni dvorani obeležili pet letnico uspešnega delovanja in prepevanja. Pester program so dopolnili gostje večera, Pegazove muze, Tamburaška skupina Zelenjak, Laura Barbara Masnec in Tanja Žagar.

Pot skupine Osti jarej se je pričela decembra leta 2005, ko so fantje prisluhnili želji, da bi praznični decembrski čas polepšali s pesmijo. Želji so seveda uslišali in tako se je rodila skupina mladih fantov, ki jih v prvi vrsti združuje ljubezen do petja, Osti jarej. Polni energije in elana, volje do dela in želje po ustvarjanju so se lotili vaj in prepevanja, kmalu so se meje regijskih nastopov premaknile. V petih letih je vokalna skupina bila dovzetna za pevska sodelovanja, njihove poti so se srečale tudi s Pegazovimi muzami, s katerimi so skupaj prvič nastopili v letošnji kresni noči.

Osti jarej skupaj s Pegazovimi muzami
Osti jarej skupaj s Pegazovimi muzami

Osti jarej je v času delovanja posegla tudi po večglasnem petju narodnozabavnih (Avsenikovih) pesmi, kar jim je dodatno razširilo krog in naklonjenost poslušalcev. Prvi večji nastop in uspeh so doživeli prav kmalu po prvih predstavitvah zunanjemu občinstvu. Odzvali so se na povabilo hrvaške pevke Laure Barbare Masnec in skupaj so v Krapini nastopili na festivalu Pesma i tambura, kjer jim je navdušeno in prevzeto občinstvo dodelilo kar tretjo nagrado. Sledil je nastop v Zagrebu, v dvorani Vatroslava Lisinskega, kjer so prav tako doživeli ovacije aplavzov. Že čez kakšno leto pa so občinstvo navdušili skupaj z Lauro in tamburaši Tamburaške skupine Zelenjak, na odru so jih spremljali plesalci Plesnega kluba Podčetrtek.

Zapeli so tudi z Lauro Barabaro Masnec
Zapeli so tudi z Lauro Barabaro Masnec

Prve gostje skupine so bile Pegazove muze, s katerimi so skupaj zapeli Poletno noč in Ti si moja ljubezen, Pegazove muze so odpele tudi Orglice in Vozi me vlak v daljave. Naslednja gostja je bila Laura Barbara Masnec, s katero so zapeli Pozabila nem te, poleg so igrali tudi Tamburaška skupina Zelenjak. Sledil je dalmatinski vložek, s čimer so Osti jarej potešili tudi navdušence tovrstne zvrsti glasbe. Po Mlatičih in Marko skače, pa se jim je na odru pridružila pevka Tanja Žagar, s katero so skupaj zapeli, po njenih besedah največkrat zapeto pesem, Naj pada zdaj dež, ki se je “rodila” s skupino Foxy teens. Sledila je pesem “Minila sta že leti dve”, pri kateri se je Friderik Prah, član skupine Osti jarej, ob ritmih glasbe s Tanjo zavrtel kar na odru. Vrhunec koncerta je počasi napovedoval konec zabave, od koder je večina obiskovalcev odšla zadovoljna, torej lahko skupini pripišemo še en izredno uspešen in kvaliteten nastop. 

Plesalo se je tudi na odru - s Tanjo Žagar
Plesalo se je tudi na odru – s Tanjo Žagar

Na samem dogodku smo bili priče prepevanju slovenskih ljudskih pesmim, ki so jih dopolnjevale dalmatinske in zborovske pesmi. Splošno dobro vzdušje pa gre pripisati tudi obiskovalcem, ki zapolnili skoraj vse stole, polne so bile tudi tribune. Torej je šlo za koncert, ki bo mnogim ostal v lepem spominu, s poudarkom na kvalitetni glasbi, kvalitetnih gostih in odlični vokalni skupini Osti jarej.

Številni zadovoljni poslušalci
Številni zadovoljni poslušalci

Tudi sodelavci Kozjansko.info želimo vokalni skupini obilo nastopov in kvalitetnega prepevanja še nadaljnjih pet let, ko bodo (upamo) obeležili že deseto obletnico delovanja. Vabimo vas k ogledu spodnjega video prispevka, kjer lahko prisluhnete nekaterim pesmim, ki so jih Osti jarej pripravili in odpeli na koncertu.

 
v/t/f: Egon Horvat