Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 3. 11. 2010


 

PROMETNE NESREČE

Dne 25. 10. so bili obveščeni o dveh prometnih nesrečah. Prva se je pripetila okoli 9.30 ure je v križišču glavne ceste in mestne ulice pri avtobusni postaji v Šentjurju. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Udeleženka nesreče se je lažje telesno poškodovala. Povzročitelj se bo moral srečati s sodiščem za prekrške.

Druga prometna nesreča se je pripetila v večernem času bližini znane gostilne, prav tako zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkotesta pri povzročitelju prometne nesreče je bil pozitiven in je pokazal veliko preveč, kot je dovoljeno. Odrejeno mu je bilo pridržanje in tako onemogočena nadaljnja vožnja, ki bi lahko privedla še do večje škode in katastrofe. Tudi ta voznik bo svoje početje obrazložil na sodišču za prekrške.

Prometna nesreča se je pripetila tudi 27.10. v Zgornjem trgu v Šentjurju, kjer je voznik povozil pešca. Voznik je bil pod vplivom alkohola, pešec pa je na srečo zadobil le lahke telesne poškodbe. Vozniku bi naj odpovedale zavore na vozilu. Kakšen bo ukrep zoper voznika bo znano po izrednem tehničnem pregledu vozila.

HOTEL TORBICO

Dne 29. 10. so policisti prejeli obvestilo starejše občanke, da ji je neznani storilec okrog 6.50 ure, ko se je sprehajala po pešpoti za Pešnico, poskušal odtujiti torbico. Ker je bila oškodovanka vztrajna, mu tega ni dovolila. Med prerivanjem je padla po tleh, vendar torbice kljub temu ni izpustila iz rok, tako da je oškodovanec odšel praznih rok. Vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju, naprošalo, da se zglasijo na Policijski postaji Šentjur oziroma pokličejo na 113.

ODVZEM MOTORNEGA VOZILA

Dne 30. 10. so bili obveščeni, da so neznanci v Planinski vasi poskušali odtujiti neregistriran tovorni avtomobil, ki je bil parkiran v ograjenem delu parkirnega prostora. V vozilu so bili kontaktni ključi za zagon vozila. Voznik je že v ograjenem delu z vozilom trčil v steber, nato pa se odpeljal. Vožnja ni trajala dolgo, saj je storilec vozilu kmalu parkiral in pot nadaljeval peš.

TATVINA NA POČIVALIŠČU ZIMA

Istega dne smo bili obveščeni tudi o tatvini na počivališču Zima. Do parkiranega osebnega avtomobila sta se pripeljala dva neznanca in na enem izmed vozil v katerem sta počivala potnika predrla pnevmatiko. Da je pnevmatika na vozilu prazna sta obvestila potnika v vozilu. Ko pa sta potnika pričela menjavati pnevmatiko sta njuno nepazljivost izkoristila neznanca in odtujila potovalne torbe v kateri sta imela oškodovanca denar in dokumente.


ODVZEM OSEBNEGA AVTOMOBILA

V noči na 31. 10. je neznani storilec prišel na dvorišče stanovanjske hiše v okolici Planine in se usedel v tam parkiran osebni avtomobil. Z vozilom se je nato vozil in ga pustil parkiranega na cesti proti Zagorju zaradi okvare na vozilu. Kdo je bil voznik policisti še ugotavljajo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP