Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 24. 11. 2010


Sporočamo nekaj dogodkov, ki smo jih v zabeležili v času od 16. do 22. 11.2010 na Policijski postaji Šentjur.

1. KAZNIVA DEJANJA – 4
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 19
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 64
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ -1

DIJAKINJA NAPADLA UČENKO
Dne 16. 11. je bila PP Šentjur obveščena, da je učenko osnovne šole v Šentjurju napadla dijakinja Šolskega centra Šentjur, in sicer v času, ko je imela v telovadnici osnovne šole športno vzgojo. Policisti so ugotovili, da se je dijakinja neprimerno vedla do učenke oz. oškodovanke, pri čemer jo je udarila, zlasala in brcnila z nogo.

TATVINA LESA NA BOHORJU
Dne 16. 11. so uslužbenci izpostave Zavoda za gozdove Brežice obvestili PP Šentjur, da je iz tako imenovanega kraja Konjska glava, NN storilec posekal 6 dreves in odtujil ca. 35 kub. metrov lesa belega javorja. Z dejanjem je oškodoval Zavod za gozdove za okoli 3000 €.

PRIDRŽANJE DO STREZNITVE
V okolici Šentjurja so 16. 11. policisti PP Šentjur kontrolirali voznika, ki je vozil motorno vozilo pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je pokazal nad 0,71 mg/l izdihanega zraka, zaradi česar je bil pridržan v prostorih za pridržanje, kjer si je lahko oddahnil od »pivskih naporov».

ZAPELJAL S CESTE
Dne 17. 11. so policisti na Proseniškem obravnavali prometno nesrečo. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

VOZNICA TRČILA V KOLESARJA

Dne 18. 11. je v Šentjurju v popoldanskih urah prišlo do prometne nesreče med voznico OA in otrokom – kolesarjem. Otrok je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Celje, na srečo pa ni utrpel hujših telesnih poškodb.

PREHITEVAL V ŠKARJE IN POVZROČIL PN
Dne 19. 11. je v popoldanskih urah prišlo do prometne nesreče v okolici Gorice pri Slivnici. Voznik osebnega avtomobila je neprevidno prehiteval v »škarje«, zaradi česar je trčil v nasproti vozečo voznico osebnega avtomobila. V nesreči sta se oba lahko telesno poškodovala, prav tako pa sta lažje poškodbe utrpela tudi dva potnika v vozilu povzročitelja. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

VLOM V GRADBENI KONTEJNER NA PROSENIŠKEM
V noči na 19. 11. je zaenkrat še neznani storilec vlomil v gradbeni kontejner postavljen pri OŠ v okolici Šentjurja. Iz kontejnerja je odtujil več električnega orodja v vrednosti cca 10.000 evrov.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI
NN je dne 20. 11. na parkiranem osebnem avtomobilu pred lokalom v industrijski coni v Šentjurju odlomil zadnji brisalec. Zaenkrat je storilec in njegov motiv policistom še neznan.

ZELO GLOBOKO POGLEDAL V KOZAREC
Patrulja PP Šentjur je dne 22. 11. v okolici Šentjurja ustavljala voznika osebnega avtomobila, ki ni ustavil na znake policistov. Zaradi vztrajnosti policistov je patrulji uspelo ustaviti voznika. Pri kontroli je bilo ugotovljeno da je voznik zelo globoko pogledal v kozarec, saj je bil rezultat nad 1,50 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar je voznik prespal na policiji. Prav tako je bilo ugotovljeno, da ima na vozilu nameščene ukradene reg. tablice, vozilo je neregistrirano. Voznik je vozil avtomobil, čeprav nima vozniškega dovoljenja, večkrat pa v času zasledovanja ni vozil po svoji strani vozišča. Zaradi alkohola se bo srečal s sodnikom za prekrške, za ostale prekrške pa je dobil visoko položnico.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP