Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 17. 11. 2010


VLOM V SKLADIŠČE

Preko noči je neznani storilec vlomil v skladišče družbe na območju Planine pri Sevnici in odtujil 2 varilna aparata, 3 vibra plošče, udarno kladivo, kotno brusilko in dve registrski tablici reg. območja MB L2-035. NN storilec je s tem dejanjem oškodoval podjetje za več kot 9.000,00 evrov. Policisti za storilcem že poizvedujejo, čaka pa ga kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU

Dne 9. 11. je bila v jutranjem času PP Šentjur obveščena o požaru v okolici Šentjurja. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je prišlo do požara na starejšem hlevu, vzrok požara pa je bila dotrajana električna napeljava. Domači so še pravočasno rešili živino iz hleva, tako, da je zgorelo le nekaj sena in listja. Policisti bodo o dogodku podali poročilo na tožilstvo.


»NAKUPILA« PIVO ZA ZABAVO

V sredo popoldan sta v trgovino v Šentjurju prišla dva mlajša moška. Eden je zamotil prodajalko, drug pa je v tem času iz trgovine v osebni avto znosil več zabojev piva, nakar sta se odpeljala. Očitno pripravljata zabavo, vendar so tatvino posnele varnostne kamere, tako da so jima policisti že na sledi in bo njuna zabava kmalu prekinjena.


TATVINA JAVORJEV

Dne 11. 11. je bila PP obveščena o tatvini javorjev na Bohorju. Z dejanjem je NN oškodoval sklad kmetijskih zemljišč za okoli 3000 €.


TATVINA BAKRENIH CEVI

Lastnik objekta v centru Šentjurja je dne 12. 11. opazil, da so mu preko noči odtujili 15 metrov bakrenih odtočnih cevi. Z navedenim dejanjem je bil oškodovan za okoli 400,00 EUR.


NASILJE V DRUŽINI

V soboto v popoldanskem času je bila PP Šentjur obveščena o družinskem nasilju v družini, katera je policiji že poznana, saj je bil ukrep prepovedi približevanja osumljencu izrečen v letu 2010 že dvakrat. Policisti in kriminalisti SKP PU Celje so ugotovili, da se bivši izvenzakonski partner nikakor ni mogel sprijazniti s tem, da ga je partnerka zapustila, zaradi česar jo je zalezoval, ji grozil in jo pretepal ter nad njo izvajal tudi spolno nasilje. Ker je obstajala nevarnost, da bo svoja ravnanja ponovil, saj dosedanji ukrepi policije zoper njega niso zalegli, mu je bilo odrejeno pridržanje po ZKP, nakar je bil skupaj s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku. Preiskovalni sodnik je zoper njega najprej odredil SODNO PRIDRŽANJE, nato pa še PRIPOR.

Zaradi navedenega bo imel čas premišljevati o svojem dejanju za « zaprtimi vrati», oškodovanka pa bo z otroci lahko v miru zaživela.


KER NI HOTEL NAREDITI PREPISA, GA JE UDARIL

Dne 15. 11. v dopoldanskih urah je za pomoč policije zaprosil občan, ki je povedal, da ga je znanec udaril. Ugotovljeno pa je bilo, da je prijavitelj prodal drugemu kolo s pomožnim motorjem (lexer), ob čemer sta se tudi dogovorila za prepis. Kupec pa je sedaj zahteval prepis, sam pa ga ni hotel narediti, zato ga je kupec udaril. Kupcu je bilo s položnico pojasnjeno, da ni izbral primernega načina reševanja zadeve.

PN S TELESNIMI POKODBAMI

Dne 15. 11. se je v dopoldanskih urah v Šentjurju pripetila prom. nesreča, in sicer med voznikom tovornega vozila in voznikom pick-up vozila. PN je povzročil voznik pick-up vozila zaradi vožnje po levi. Ob obravnavi prom. nesreče je bilo še ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Za kršitve je prejel plačilni nalog.

S ŠKARPE PADEL NA GLAVO

Policijo je zvečer poklicala lastnica lokala iz Planine in povedala, da je tam moški padel s škarpe na glavo in se poškodoval. Policisti so ugotovili, da se je občan usedel na škarpo in kadil. Očitno pa je že preveč popil, saj je na škarpi izgubil ravnotežje in padel nazaj iz cca 2 metra visoke škarpe na glavo. Zdravnik ga je poslal na slikanje, vendar je imel srečo, saj se je le lažje poškodoval.

AKCIJA »BODI PREVIDEN«

Pešci so kategorija najbolj izpostavljenih in ranljivih udeležencev v cestnem prometu, saj se skoraj vsaka PN z udeležbo pešca konča s telesnimi poškodbami. Radi bi poudarili, da mora vsak pešec sam storiti vse, da ga bodo vozniki lahko pravočasno opazili, to pomeni, da mora pešec imeti pri sebi kresničko ali odsevni telovnik, kadar hodi po vozišču ali tik ob njem na neosvetljenih delih v naselju ali izven naselja. Kresničko je potrebno nositi na strani obrnjeni proti vozišču in sicer v višini nad kolenom, tako, da je vidna iz obeh smeri. Potrebno je hoditi po levi strani vozišča gledano v smeri hoje, da se spremljajo nasproti vozeča vozila, katerem se lahko še pravočasno umaknejo, izjemoma če je varneje tudi po desni strani vozišča. Pešci naj uporabljajo samo en meter vozišča. Prav tako pa morajo tudi vozniki prilagoditi hitrost vožnje prometnim razmeram, saj mora biti hitrost tolikšna, da je glede na vidno polje oziroma dolžino osvetljenosti vozišča, ob zaznavi pešca, še možno ustaviti, pri tem pa je potrebno poudariti, da je pot ustavljanja daljša na mokri, zasneženi ali poledeneli cesti.
» Tudi drobna stvar, kot je kresnička, nam lahko reši življenje«.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP