Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 10. 11. 2010


TATVINA DELOV TRAKTORSKEGA PRIKLJUČKA
V zadnjem času je do kmetije v Vrbnem prišel neznani storilec, ki je iz traktorskega priključka – odjemalca silaže demontiral komandno ploščo in ventile. Lastnika je z dejanjem oškodoval za okoli 400 €.

DENAR NA BANKOMATU
Dne 2. 11. je okoli 18. ure oškodovanka dvigovala denar na bankomatu pri Mercatorju. Zaradi ihte je kartico vzela, na denar pa pozabila. Ko je ugotovila, da denarja ni vzela, se je vrnila do bankomata, vendar je neznanec njen denar že vzel. Policisti osebo, ki je vzela denar, še iščejo oziroma jo bomo izsledili po prejetih posnetkih video kamer.

PROMETNA NESREČA
Na lokalni cesti v Primožu se je 2. 11. pripetila prometna nesreča z manjšo materialno škodo in z lahkimi telesnimi poškodbami. Zoper povzročitelja bodo podali obdolžilni predlog na sodišče zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo.

POTREBOVAL BENCIN
V zadnji dneh je prišel neznanec v lopo za orodje v Krivici in lastniku odtujil dve polni 5-litrski posodi za gorivo. Kam je storilec nalil bencin, še ni znano.

LISTJE NA AVTOMOBILU
V noči na 4. 11. se je mladina v Šentjurju pošalila s svojim prijateljem. Na vozilo so nametali listje, nanj postavili škatlo in vozilo ovili s folijo. Lastnik vozila je o zadevi obvestil policijo, ker je menil da je vozilo poškodovano. Ker je bilo po pregledu ugotovljeno, da z dejanjem materialna škoda ni nastala, je ostalo le pri zapisu na naši postaji.

OBISK NA VIKENDU
Dne 5. 11. je oškodovanec opazil, da je imel nenapovedanega gosta na obisku. Ker ni nihče ni odprl, je na silo vrata odprl, poškodoval kljuko in ključavnico, odtujil pa ni ničesar. Kdo je obiskovalec policisti, še poizvedujejo.

VANDALI NA VLAKU
Dne 5. 11. 2010 so prejeli obvestilo, da so se na vlaku iz Celja proti Mariboru vozijo vandali. Neznan potnik je v vagonu snel pokrov iz tal ga odvrgel skozi okno. Kdo je dejanje storil, trenutno še ni znano. Kaj pa se je v kritičnem času dogajalo, pa je zagotovo videl kdo od potnikov. Potnike, ki bi karkoli vedeli o poškodovanju naprošajo, da obvestite policijo oz. pokličete na 113.

PRIDRŽANA VOZNICA
Dne 5. 11. so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznico, ki se je z neregistriranim vozilom vozila po avtocesti. Če je kaj praznovala, bo morala obrazložiti na sodišču. Seveda je takoj prejela tudi plačilni nalog za plačilo globe zaradi vožnje neregistriranega vozila.

NAPADEL VOZNIKA TAXI SLUŽBE
Dne 6. 11. sta dva mlajša moška po zabavi v Šentjurju okoli 4.00 ure poklicala taksi, da ju odpelje domov. Ker sta mladeniča kazala znake preveč popitega alkohola, je voznik zahteval plačilo v naprej, saj že ima izkušnje, da take osebe prevoza nočejo plačati, ali pa enostavno nimajo denarja. To je naročnika razjezilo tako, da je pričel taksista pretepati, nato pa mu poškodoval še vozilo. Osumljeni je bil kmalu za tem izsleden. Povabljen je bil na postajo, kjer pa je njegov pogum kmalu izpuhtel. Za svoje dejanje se bo zagovarjal na sodišču.

VLOM V NEDOGRAJENO HIŠO
Oškodovanec je sporočil, da je bilo vlomljeno v njegovo še nedokončano stanovanjsko hišo. Iz objekta je odtujil več električnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 2000 €. Policisti v zvezi izsleditve storilca zbiramo obvestila.

TRČENJE TREH VOZIL
Že ob 7.00 uri dne 8. 11. se je v Goričici pripetila prometna nesreča med tremi vozili. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo. Kaj je bilo z voznikom, da je vozil tako blizu za drugim vozilom, bo ugotovil sodnik

NE SME SE PRIBLIŽATI PARTNERKI
V okolici Šentjurja je bila ponovno izrečena prepoved približevanja osumljencu, ki je nad oškodovanko izvaja psihično nasilje. Prepoved približevanja je preiskovalni sodnik podaljšal za 8 dni. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba. Ker pa se v navedeni skupnosti dejanja ponavljajo že dalj časa, bodo policisti na kršitve še bolj pozorni.

PRIDRŽAN VOZNIK
Dne 8. 11. je bil v Šentjurju kontroliran voznik, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Ker je bilo njegovo stanje neprimerno za nadaljnjo vožnjo, in ker bi lahko prišlo do kakšne katastrofe, so vozniku odredili pridržanje in mu s tem preprečili nadaljnjo.

MARTINOVO OPOZORILO
Kot že veste je stavka policistov končana in da bliža vikend, kjer se na veliko uživa alkoholne pijače. Voznike bi radi opozorili, da morajo biti med vožnjo v primernem psihofizičnem stanju, kar pomeni, da brez prevelike količine zaužitega alkohola ali podobnih prepovedanih snovi. V teh dneh bomo policisti temu posvečali še posebno pozornost. Da ne bi bilo kasneje jeze nad policisti, ali kakšne hujše posledice v kaki prometni nesreči, vam svetujemo, da se na vožnjo opravite le, ko ste za to primerni.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP