Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 3. 11. 2010


PROMETNA NESREČA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

29.10.2010, v jutranjem času, se je v Podplatu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila ena  oseba huje telesno poškodovana. Do prometne nesreče je prišlo, ko je voznik osebnega avtomobila vozil iz Mestinja proti Podplatu. Neposredno pred Podplatom je z desnim delom vozila oplazil pešca, ki je hodil ob vozišču v isti smeri. Pešec je pri tem padel in udaril po vozilu. Zaradi telesnih poškodb je bil pešec z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe. Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju. Globo bodo izrekli tudi pešcu, saj je hodil ob vozišču, ne da bi pri tem uporabljal kresničko.

KRŠIL JAVNI RED

31.10.2010, v jutranjem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem stanovanju v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da je 67-letni kršitelj čez noč večkrat zmerjal svojo ženo in z njo tudi fizično obračunaval. S svojim dejanjem ni prenehal niti ob prisotnosti policistov. Ker je bil kršitelj močno podkrepljen z alkoholom, prav tako pa kljub opozorilom policistov ni prenehal s kršitvijo, so le-ti zoper njega odredili pridržanje. Zaradi kršitve mu je bila izrečena tudi globa po Zakonu o varstvu javnega reda.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

31.10.2010, v jutranjem času, so bili policisti obveščeni še o eni kršitvi javnega reda, ki je bila storjena čez noč v okolici Rogaške Slatine. Tudi v tem primeru je šlo za nasilje med zakoncema. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 47-letni kršitelj v alkoholiziranem stanju v nočnem času fizično obračunaval s svojo partnerico. Pred posredovanjem policistov je kršitelj s kraja že odšel. Policisti so kljub temu zbrali vsa obvestila in kršitelju izrekli prepoved približevanja partnerici.
Istega dne, v večernem času, se je kršitelj vrnil domov in pod vplivom alkohola ponovno poskušal obračunavati z ženo. Tokrat so ga policisti prehiteli in ga še preden je prišel do doma, prijeli ter zoper njega odredili pridržanje. Policisti so mu ob tem izrekli tudi globo zaradi kršitve prepovedi približevanja, prav tako bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini po 191. čl. KZ R Slovenije.

ZAPELJAL S CESTE

2.11.2010, v večernih urah, so bili policisti obveščeni, da je v Zg. Sečovem voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča v jarek. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 22-letnega voznika, s katerim  so policisti imeli že večkrat opravka zaradi hujših kršitev cestno prometnih  predpisov. Ugotovljeno je bilo, da voznik kaže očitne znake alkoholiziranosti in zato so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti. Preizkus je odklonil, policisti pa so zoper njega, zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti, odredili pridržanje po Zakonu o varnosti v cestnem prometu. Prav tako so policisti, zaradi večkratnih hujših kršitev, zasegli njegovo vozilo. Zoper 22-letnika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I