Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 24. 11. 2010


PROMETNA NESREČA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI

18.11.2010, ob 20.15 uri, je v Podplatu, pri bencinskem servisu, prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima avtomobiloma. V prometni nesreči sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani, ena pa lažje. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča (22-letni voznik), ki je pri tem s svojim vozilom čelno trčil v nasproti vozeče vozilo. Povzročitelj je bil v prometni nesreči lažje poškodovan, huje se je poškodovala njegova sopotnica in voznik osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljal nasproti. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

ZDRS TRAKTORJA

17.11.2010, ob 15.00 uri, je v Zagaju pod Bočem prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen voznik kmetijskega traktorja. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik kmetijskega traktorja pri vožnji po lokalni cesti zapeljal preblizu desnega roba vozišča in s traktorjem zdrsnil v obcestni jarek. V nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval.

NALETNO TRČENJE TREH VOZIL

17.11.2010 je v Rogaški Slatini, na Kidričevi ulici, prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Ko je voznica prvega vozila pričela zavirati, je zaradi prekratke varnostne razdalje v njo trčilo vozilo, ki je vozilo za njo. V drugo vozilo je nato iz istega razloga trčilo še tretje. Pri nesreči je nastala »le« materialna škoda.  

KRŠITVI JAVNEGA REDA

21.11.2010, v jutranjih urah, so policisti pred lokalom Estrada v Rogaški Slatini obravnavali dve kršitvi javnega reda. V prvi, okoli 3.00 ure, so neznanci napadli in pretepli 21 letnika. V tej zadevi policisti še zbirajo obvestila in bodo po zbranih obvestilih izvedli tudi ustrezen ukrep.
V drugi kršitvi, okoli 4.30 ure, je prišlo do pretepa med dvema osebama. Pri tem je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, zaradi česar bodo policisti zoper povzročitelja poškodb podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

DRUŽINSKO NASILJE

20.11.2010, v večernem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o družinskem nasilju v družini iz okolice Rogaške Slatine. Policisti so ugotovili, da 42 letni kršitelj že dlje časa izvaja nasilje nad svojo partnerico in petletnim sinom. Tega dne je prišel domov pod vplivom alkohola in ponovno začel izvajati fizično nasilje nad njima. Partnerica je z otrokom pobegnila iz stanovanjske hiše, kršitelj pa se ni hotel pomiriti niti ob prihodu policistov, tako da so le-ti morali zoper njega uporabiti prisilna sredstva. Zoper 42-letnika so policisti, na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku, odredili pridržanje. Dne 22.11.2010 je bil s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini, po čl. 191 KZ-1 RS in suma storitve kaznivega dejanja Zanemarjanje otroka in surovo ravnanje, po čl. 192 KZ-1 RS, priveden preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje.

VANDALI NA DELU

22.10.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da so neznanci v Rogaški Slatini pri I. osnovni šoli poškodovali več plošč in obrob iz umetne mase, ter vrata na elektro omarici. Z dejanjem so povzročili škodo za cca 3000 EUR.
Istega dne so bili policisti obveščeni tudi o poškodovanju oglaševalne table in cvetličnega korita pri kozmetičnem salonu Milena v Rogaški Slatini. Nastala materialna škoda znaša cca 50 EUR.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I