Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 10. 11. 2010


V začetku meseca oktobra se je pričela akcija Pešec s sloganom bodi previden, ki jo koordinira, v okviru Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa, Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa. Akcija poteka intenzivneje v obdobju od 1. do 22. oktobra 2010, ter od 10. – 26. novembra 2010, aktivnosti pa se nadaljujejo skozi vse zimske mesece, ko je ogroženost pešcev največja.
Osnovni namen akcije bodi previden je opozoriti in osveščati pešce glede uporabe odsevnih predmetov, saj vidnost v prometu pomeni tudi večjo varnost. Na drugi strani pa opozoriti voznike na večjo pozornost in skrb za pešce kot ranljivejšo in bolj ogroženo skupino udeležencev v prometu.

Prometna varnost pešcev

Število mrtvih pešcev se je v lanskem letu na območju celotne države bistveno zmanjšalo, v lanskem letu smo zabeležili tudi manjše število  prometnih nesreč s pešci v nočnem času (v primerjavi s svetlim delom dneva). Večina nesreč z udeležbo pešcev se zgodi na lokalnih cestah in državnih cestah skozi ali v bližini naselij, ter na mokrem vozišču. Med pešci glede na starostne skupine ostajajo najbolj ogroženi starejši pešci nad 65 let, med poškodovanimi pa tudi otroci in mladostniki.

Na območju PP Rogaška Slatina se je prometna varnost pešcev v letošnjem letu poslabšala, saj že beležimo eno smrtno žrtev med pešci.
Da ne bi bilo žrtev prometnih nesreč med pešci, ponovno opozarjamo na dosledno uporabo kresničk oziroma odsevnih teles. POLICISTI pešce tudi opozarjamo, da vedno hodijo po pločniku, če je cesta brez pločnikov, pa po levi strani ceste. Na ta način pravočasno opazite vozilo, ki pelje nasproti in se mu lahko umaknete če vas voznik ne opazi.

Za lažje razumevanje pomena nošenja svetlih oblačil in kresničk, pa še nekaj podatkov:

Voznik opazi ponoči ali v mraku:

-temno oblečenega pešca na 26 m;
-svetlo oblečenega pešca na 38 m;
-pešca  s kresničko ali odsevnim trakom na 136 m.

NAJDENI PREDMETI

V dneh med 5. in 8.11.2010 je bilo s strani najditeljev na PP Rogaška Slatina prinesenih več najdenih predmetov.  Na PP Rogaška Slatina se nahajajo naslednji najdeni predmeti:

I POD, 32 Gb z etuijem, ki je bil najden na parkirišču v Rogaški Slatini,
– 2 x moško gorsko kolo in
mobilni telefon znamke Nokia.

Omenjeni predmeti se nahajajo na PP Rogaška Slatina kjer jih eventualni lastniki lahko tudi prevzamejo, sicer se bo s predmeti ravnalo v skladu z določili 16. člena Pravilnika o postopku z najdenimi stvarmi.

PREPIR IN PRETEP

1.11.2010 sta se občana iz Rogaške Slatine sprla zaradi nesoglasij, ki izhajajo iz delovno pravnega razmerja. Prepir je prerasel v fizičen obračun, kjer je eden od udeleženih oškodovanca z udarci in brcami tudi lahko telesno poškodoval. Policisti bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

VLOM V POČITNIŠKO HIŠO

Iz 5. 11. na 6.11.2010 je neznani storilec pristopil do počitniškega objekta, ki se nahaja v Nimnem. Na silo je odprl vhodna vrata, vstopil v objekt in ga pregledal. Po tem je objekt zapustil, pri tem pa po do sedaj zbranih obvestilih ni odtujil ničesar. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

TATVINA DENARJA

Neznani storilec je ponoči 7.11.2010 v enem izmed hotelov v Rogaški Slatini izkoristil kratko odsotnost receptorja in vlomil v zaklenjen predal za receptorskim pultom. Iz predala je odtujil okoli 1200,00 EUR, nato pa zbežal v neznano smer. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja pridobili uporabne sledi in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

                                                                                   Boštjan DEBELAK
                                                                      KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                              POLICIJSKI INŠPEKTOR I