Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarje dvignjenih glav (video), MU Šentjur (video) in Mons Claudius za las ob vse tri točke, Rogaška in Kozje s porazom


smarje koroske gradnjeTudi predzadnji nogometni vikend klubov iz Obsotelja in Kozjanskega v jesenskem delu sezone 2010/2011 bi lahko z rezultatskega vidika ocenili s toplo – hladno. Edino zmago so dosegli člani NK Šmarje pri Jelšah, ki so na domačem igrišču premagali Koroške gradnje. DNŠ MU Šentjur in NK Mons Claudius sta vknjižila točki za neodločena izida. Oba kluba sta bila zelo blizu zmage, a v sodniškem podaljšku prejela izenačujoča zadetka. Slatinčani in Kozjani pa so tokrat ostali brez točk.

3. SNL – vzhod

Šentjurčani so na domači tekmi proti NK Grad začeli s pobudo na igrišču. Že v prvem polčasu so si pripravili nekaj obetavnih priložosti, a se mreža gostujočega vratarja Boštjana Nemca ni zatresla. Tudi v drugem polčasu je bila slika na igrišču podobna. Po pobudi domačih igralcev je Admir Filovič v 75. minuti le uspel zatresti mrežo in Šentjurčanom prinesel zasluženo vodstvo. Kmalu zatem je imel priložnost za povišanje vodstva Miha Belak (glej spodnji video), a je rezultat ostal nespremenjen. Sodniška trojka z glavno sodnico Tanjo Subotić na čelu je sicer dobro opravila svoje delo, a je po mnenju nekaterih nekoliko preveč podaljšala tekmo. Prav v sodniškem podaljšku drugega polčasa je padel izenačujoči zadetek. Šentjurčani so na svoji polovici izgubili žogo, gostje pa so jo spravili do Franca Krančiča, ki je s strelom iz 20 metrov premagal Gorana Vrejiča.

V spodnjem posnetku si oglejte neizkoriščeno priložnost Mihe Belaka za povišanje vodstva.

Šentjurski strateg Drago Kostanjšek je po tekmi povedal:

 
Nogometaši Šentjurja s 5 osvojenimi točkami ostajajo na dnu razpredelnice v 3. SNL – vzhod. Trinajstouvrščeni Stojnci imajo 3 točke več, do mest za obstanek v ligi, kjer sta paloma in Bistrica pa zaostajajo 6 točk. Na vrhu ostajajo Odranci, ki so v dosedanjem delu prvenstva zbrali 28 točk, sledi jim Kovinar Štore s 23 točkami. Člani DNŠ MU Šentjur bodo jesenski del letošnje sezone prihodnjo soboto zaključili na gostovanju v Zrečah.  
 
MU Šentjur : Grad 1:1 (0:0)
Filovič (75′); Krančič (92′)
 
 

Štajerska nogometna liga

Čeprav so bili nogometaši Koroških gradenj domačini, so tekmo s Šmarčani zaradi obnove domačega igrišča v Slovenj Gradcu odigrali v gosteh. Obe ekipi v prvem polčasu nista pokazali najboljše igre, a so gledalci lahko videli 3 zadetke. V 10. minuti je za veselje na tribuni poskrbel David Firšt. Korošci so odgovorili slabih 15 minut kasneje, ko je po napaki šmarske obrambe Branko Jerlah z glavo poslal žogo za hrbet Luke Lorgerja. Veselje Slovenjgradčanov ob izenačenju ni trajalo dolgo, saj je razpoloženi Firšt z odličnim strelom iz razdalje Šmarčane 5 minut kasnje popeljal v novo vodstvo. V drugem polčasu se je igra nekoliko popravila, saj sta obe ekipi več poskušali z akcijami po tleh. Pri pripravi priložnosti so bili konkretnejši Šmarčani, a je večina ostala neizkoriščena. V 70. minuti je Alen Neskić lepo našel Tadeja Stiploška, ki je preskočil gostujočo obrambo in z glavo povišal na 3:1. Le nekaj minut kasneje bi lahko gostje izid znižali. Damjan Mauher je v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil gostujočega napadalca in glavni sodnik srečanja Boštjan Bezjak je pokazal na belo točko. Pri enajstmetrovki se je ikazal domači vratar in kapetan Luka Lorger, ki se je po strelu vrgel v pravo smer in žogo odbil v kot.

 
V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal šmarski trener Ibrahim Neskić.
 
 
stiplosek
Zadetek Tadeja Stiploška za 3:1
 
lorger
Luka Lorger je znova ob enajstmetrovki mrežo ohranil nedotaknjeno
 
 
Mons Claudius je na domačem igrišču gostil Ormožane. Gostje so že po petih minutah igre ostali brez izključenega Josipa Novaka. Po prvem polčasu brez zadetkov so v uvodu drugega Rogatčani dosegli vodilni zadetek. Žogo je v mrežo poslal Domen Mikša. Prleki so odgovorili v 68. minuti, ko je za izenačenje zadel Sergej Štiberc. Domačega moštva to ni ustavilo v želji po zmagi in trud se jim je poplačal v 88. minuti, ko je za veselje sicer maloštevilnih gledalcev v Rogatcu poskrbel David Mikše. Zmaga, ki bi Mons Claudiusu prinesla pomembne tri točke in prepotrebno samozavest, je bila že zelo blizu. A s tem se ni strinjal Sašo Habjanič, ki je v 91. minuti poslal žogo za hrbet domačega vratarja Damjana Fajsa. Po izenačujočem zadetku sta si Ferčec in Kitak prislužila izključitvi, kar bo Mladenu Mikši ob že tako okrnjenem igralskem kadru še dodatno otežilo sestavo ekipe za zaključek jesenskega dela.
 
Tudi Slatinčani so v 12. krogu ŠNL igrali doma. Tekmo proti NK Marles hiše so odlično začeli in se že po treh minutah veselili vodstva. Pred gostujočim vratarjem je bil najbolj spreten Kristjan Drofenik. Gostje so izenačili v 25. minuti, ko je Andraža Kobilška ugnal Jernej Turjak in s tem postavil izid polčasa. V nadaljevanju so gledalci v Rogaški Slatini videli še en zadetek, ki pa je na njihovo nesreč končal v domačih vratih. V 55. minuti je izid tekme postavil Uroš Mauko. Tudi na tem srečanju ni šlo brez izključitev. Glavni sodnik Peter Mertelj je v 79. minuti pokazal drugi rumeni karton edinemu slatinskemu strelcu Kristjanu Drofeniku, 5 minut kasneje pa je pod prho posla še gostujočega igralca Bogomirja Špindlerja.
 
Šmarčani so se s 4. letošnjo zmago in 16 točkami povzpeli na 6. mesto, Slatinčani so s točko manj deveti, Mons Claudius pa je po osvojeni točki na predzadnjem mestu prehitel Gerečjo vas in ima enak točkovni izkupiček kot Koroške gradnje. Če Habjanič ne bi dosegel izenačujočega zadetka v 91. minuti, bi se Rogatčani na 11. mestu pridružili Ormožu. Šmarčani bodo prihodnjo soboto ob slovesu od starih klubskih prostorov in slačilnic, dela na novem objektu v športnem parku so skoraj povsem pri koncu, gostili Peco, Slatinčani odhajajo v Pesnico, Rogatčani pa k vodilnemu Zavrču, ki je v 12. krogu prvič oddal točko. Na tekmi v Rušah so remizirali z nogometaši Pohorja. 
 
Šmarje pri Jelšah : Koroške gradnje 3:1 (2:1)
Firšt (10′, 29′), Stiplošek (70′); Jerlah (24′)
 
Mons Claudius : Carrera Optyl Ormož 2:2 (0:0)
Mikša (48′), Mikše (88′); Štiberc (68′), Habjanič (91′)
Izključeni: Novak (5′ – Ormož); Ferčec, Kitak (oba 91′ – oba Rogatec) 
 
GIC gradnje Rogaška : Marles hiše 1:2 (1:1)
Drofenik (3′); Turjak (25′), Mauko (55′)
 
 

Medobčinska članska liga Golgeter

Kozjani na domači tekmi proti Krškem niso znali izkoristiti prednosti v številu igralcev. V 44. minuti je bil namreč izključen gostujoči igralec Gašper Jarc, v 67. minuti pa še Janez Vrčko. V začetku drugega polčasa je Tomaž Bovha nespretno posredoval pred svojim golom in žogo poslal za hrbet vratarja Boštjana Ceraja. B selekcija Krškega je kljub dvema igralcema manj pred koncem uspela zadeti še enkrat. Končni izid je v 83. minuti postavil Tomaž Drugovič.
 
Jesenski del tekmovanja v MČL je končan. Kozjani bodo prezimili na 3. mestu. Prve tekme pomladanskega dela sezone 2010/2011 bodo odigrane 26. marca 2011.
 
Odred Kozje : Krško B 0:2 (0:0)
Bovha (47′ – ag), Drugovič (83′)
Izključena: Jarc (44′), Vrčko (67′ – oba Krško)
 
 
* Na zgornji fotografiji je pozdrav šmarskih nogometašev publiki ob koncu srečanja
 
t/f: mK
v: bR in mK