Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Maje Slatinšek: Dobrodelnost in odlična glasba z roko v roki (foto in video)


maja slatinsekLeo klub Rogaška Slatina je včeraj v Kulturnem centru Rogaška Slatina pripravil koncert z dobrodelno noto. Medse so povabili Majo Slatinšek, ki je obiskovalcem gotovo polepšala večer in znova dokazala, da je izjemna vokalistka.

Maja Slatinšek že tretje leto študira v Londonu, zaradi česar se na slovenskih odrih pojavlja redko. Zato pa toliko več koncertira v britanski prestolnici, kjer sodeluje pri številnih projektih, poučuje petje in izpopolnjuje svoje glasbeno znanje. Slatinski Leo klub si dogodka ni zamislil zgolj kot koncert, ampak kot druženje z Majo. V pogovoru s Silvom Kataleničem je razkrila marsikaj zanimivega o svojem življenju, bivanju v Londonu in glasbenem ustvarjanju. V ospredju pa je vsekakor bila glasba. V akustični izvedbi s klavirjem, violino in kitaro je Maja z londonskim kolegom Owenom Hughesom pripravila pisan repertoar svojih avtorskih skladb in zanimivih priredb.

Eno od skladb lahko slišite v spodnjem posnetku. Maja je pesem posvetila spominu na svojo babico.

 Vsak obiskovalec je z nakupom vstopnice prispeval za nakup šolskih potrebščin otrokom iz dveh socialno ogroženih družin. Natančnega podatka o višini zbranih prispevkov v Leo klubu Rogaška včeraj sicer še niso imeli, po prvih ocenah pa je zbrani denar presegel njihova pričakovanja. O akciji in ostalih aktivnostih Leo kluba Rogaška smo se pogovarjali s predsednico Nejo Jurjec.

 
Majo je na koncertu spremljal londonski glasbeni kolega in sošolec Owen Hughes, ki je skladbam dodal zvok violine in kitare. Z njim smo se pogovarjali o Londonu, Maji in vtisih o Sloveniji ter sinočnjem koncertu. Pogovor je v angleškem jeziku.
 

V galeriji fotografij na Kozjansko.info si oglejte nekaj utrinkov s včerajšnjega dogodka. S tem prispevkom pa naše poročanje o Majinem tokratnem obisku domovine še ni končano. Po včerajšnjem koncertu smo jo povabili pred našo kamero. Zanimiv pogovor si boste lahko kmalu ogledali na vašem najljubšem regionalnem spletnem portalu.

maja slatinsek

maja slatinsek

owen hughes
Owen Hughes je poskrbel za spremljavo z violino in kitaro
leo klub
Člani Leo kluba Rogaška so pripravili odličen glasbeni dogodek s plemenitim namenom

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

Oglejte si še pogovor z Majo Slatinšek Šentvida in Londona se ne da primerjati

v/t/f: Marko Kovačevič