Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gibanje za občino Planina: Mirko Kovač spet v akciji


Po triletnem zatišju, ko se je zdelo, da je »asfalter« Mirko Kovač dokončno izginil z javne scene, se je letošnjo jesen bučno vrnil. Najprej je poskrbel za šov s postavitvijo elektronskih opozorilnih prometnih znakov, kmalu nato pa se je pojavil še na čelu Gibanja za občino Planina (GOP).

Akcija prokurist

Postavitev dveh opozorilnih znakov, ki opozarjajo na otroke na cesti, je stala 8500 €. Po 2000 € sta prispevala Asfalt Kovač in Tajfun (ki sta na znakih tudi dobila prostor za svojo reklamo) oziroma njuna prokurista M. Kovač in J. Špan, 1000 € je dal Robičev Montpreis, preostanek pa država in občina. Poleg tega je Asfalt Kovač d.o.o. prispevala 3000 € za čiščenje trga, zelenic, ureditev avtobusne postaje in novo asfaltno prevleko. Otvoritev te donacijske prireditve je bila seveda promocijsko opazna.

Planina bo občina

V petek 15. oktobra se je na Kovačevo pobudo zgodil v GD še pomembnejši dogodek: ustanovni zbor Gibanja za občino Planina.  Poleg šestdesetih krajanov Planine so se ga udeležili tudi vsi novoizvoljeni svetnik KS ter podžupan Korže in kozjanski župan Kocman. Slednji je s svojo izjavo, da ima občina Kozje preko 2 milijona € proračunskih prihodkov, KS Planina, ki naj bi bila primerljiva, pa samo 80.000 €, gotovo veliko pripomogel, da je bil sklep o jurišu na samostojno občino sprejet soglasno. Sklep je podprl celo šentjurski podžupan Korže, ki bi zaradi tega moral frčati s svoje funkcije, če bi župan Tisel kaj dal na celovitost svoje občine.

O tem, kako bodo uveljavili svoj sklep, je novoizvoljeni predsednik GOP Mirko Kovač povedal: Najprej bomo poiskali luknje v zakonih, nato pa bomo s podpisi vseh Planinčanov pritisnili na poslance, državne svetnike, občinske funkcionarje … Verjamem, da bomo v 4 letih samostojna občina.

FK / Šentjurske novice, 27. 10. 2010

 

Planina pri Sevnici hoče biti občina – Delo, 29. 10. 2010 

Preberite tudi:

Asfaltna baza v občini Planina – Šentjurske novice, februar 2006