Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 27. 10. 2010


PONAREJEN BANKOVEC
15. 10. 2010 smo bili iz banke v Šentjurju obveščeni, da je k njim prišla gospa, ki je želela plačati položnice. Uslužbenka je ugotovila, da je bankovec za 50 EUR ponarejen. Policisti smo bankovec odvzeli. V nadaljevanju bomo zbrali obvestila in ugotovili podrobnosti glede ponarejanja in poskusa unovčitve bankovca, ter o ugotovitvah obvestili pristojne organe.

PRIDRŽANA VOZNIKA
Policisti smo v času stavke pridržali tudi dva voznika osebnih avtomobilov, ki sta vozilo vozila pod vplivom alkohola in tako ogrožala sebe in tudi druge udeležence v cestnem prometu. Torej še vedno velja, da je vožnja pod vplivom alkohola nad dovoljeno mejo prepovedana.

 

ONESNAŽENE CESTE
V zadnjem času smo prejeli kar veliko obvestil o onesnaženosti cest. Ugotovilo smo, da je spravilo jesenskih pridelkov v polnem teku in kmetovalci za prevoz pridelkov uporabljajo tudi javne ceste. Ker je na njivah zemlja, večkrat pa tudi blato, z vožnjo na javne cesta nanesejo zemljo in blato, kar pomeni veliko nevarnost za druge udeležence v cestnem prometu. Vse bi radi ponovno opozorili, da je potrebno cesto po končanem delu očistiti. V kolikor cesta ostane onesnažena bo storilec moral plačati globo, prav tako pa bo moral tudi odškodninsko odgovarjati za prizadejano škodo drugim osebam.

SUMLJIVE OSEBE
Policisti opažamo, da se v Šentjurju in okolici pojavljajo osebe, ki pred raznimi trgovskimi centri in tudi na domih prosjačijo za denar. Te osebe ponavadi niso agresivne in napadalne, vendar pa izkoristijo vsako našo nepazljivost in brez naše vednosti odtujijo kak predmeta, ali pa si teren samo ogledajo za kasnejšo izvedbo nečednih poslov. Ponavadi gre za državljane Evropske unije iz Bolgarije oz. Romunije. Vse naprošamo, da nas o pojavu takih oseb obvestite.

PROMETNE NESREČE S POBEGI
Policisti smo v zadnjem času obravnavali tri prometne nesreče, kjer povzročitelj ni počakala na kraju nesreče oz. nudil podatkov drugemu udeležencu. Za dve prometne nesreče smo ugotovili povzročitelja, za tretjo prometno nesrečo, ki se je pripetila 24. 10. 2010 na cesti od Gorice pri Slivnici proti Prevorju pa policisti še iščemo pobeglega voznika

VARNO OBNAŠANJE NA POKOPALIŠČIH

Bližajo se dnevi, ko bomo obudili spomine na mrtve. V tem času se na parkiriščih v bližini pokopališč nahaja veliko ljudi. Med njimi so tudi taki, ki jim spomin na mrtve kaj veliko ne pomeni, ampak prežijo na naše samozaščitne napake, katere izkoristijo in si pridobijo materialno korist. V zvezi tega vas opozarjamo, da bodite v času obiska pokopališč še posebej previdno in ne puščate predmetov v avtomobilih na vidnih mestih in avtomobile celo nezaklenjene, saj kot uči stari rek »Priložnost dela tatu«.

Da bi se izognili takim nevšečnostim stvari (mobilne telefone, fotoaparate, torbice, denarnice, denar…) ne puščate na vidnih mestih svojega vozila. Prav tako je potrebno poskrbeti tudi za premoženje doma, saj storilci vedo, da se večina ljudi ob določenem času nahaja na pokopališču.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP