Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 6. 10. 2010


ČELNO TRČENJE VOZIL

Policisti PP Rogaška Slatina so bili dne 30.9.2010, v jutranjem času, obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti v Sp. Gaberniku. V prometni nesreči sta bili udeleženi osebni vozili. Do trčenja je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja, saj je povzročitelj prehiteval pred seboj vozeče vozilo, pri tem pa je čelno trčil v osebni avtomobil, ki mu je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči sta bili dve osebi lahko telesno poškodovani. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Šmarju pri Jelšah.

VOZIL PO LEVI

29.9.2010 so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila v Podplatu. Udeleži sta bili dve vozili, do trčenja med njima pa je prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča enega izmed njiju. Voznik udeleženega vozila je bil v prometni nesreči lažje poškodovan in je sam iskal zdravniško pomoč. Policisti bodo zoper povzročitelja izpisali obdolžilni predloga na Okrajno sodišče v Šmarju pri Jelšah.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠKE

3.10.2010 je v Rogaški Slatini prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in peška. Voznik vozila se je vključeval na prednostno cesto in pri tem zavijal desno. Pri vključevanju se je ustavil in mimo spustil vozila, ki so vozila po prednostni cesti, nato pa speljal. V istem trenutku je na vozišče pred vozilo stopila peška, ki je nameravala vozišče prečkati. Voznik je z vozilom pri tem trčil v peško, ki se je lažje poškodovala. Policisti bodo zoper voznika vozila podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Šmarju Jelšah, prav tako pa bodo izrekli globo peški, ki je nepravilno prečkala vozišče.

TATVINA PSA

1.10.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini dveh psov pasme pekinezer. Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in pri tem psa in osumljenca dejanja tudi odkrili. Zoper osumljenca bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

IZREKLI PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

Dne 3.10.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Rogaške Slatine. Na kraju so policisti ugotovili, da kršitelj doma razgraja, zmerja in grozi s pretepom ženi in  hčerki.  Ker se kršitelj kljub prisotnosti policistov ni hotel umiriti, so mu le-ti odredili pridržanje po Zakonu o prekrških, prav tako pa so mu izrekli prepoved približevanja po Zakonu o policiji. Prepoved približevanja so policisti nato naslednji dan posredovali v presojo preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, le-ta pa je prepoved potrdil in jo podaljšal za več dni.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I