Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 27. 10. 2010


VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Rogaška Slatina so 24.10.2010, v dopoldanskem času, v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali 45 letno voznico osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi vozilo pod vplivom alkohola, so ji policisti odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Pri preizkusu je bilo ugotovljeno, da ima voznica 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so jo policisti pridržali.
Istega dne v popoldanskem času je bil v Rogaški Slatini ustavljen 48 letni voznik osebnega avtomobila. Tudi temu so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je bilo ugotovljeno, da ima 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti zoper njega odredili pridržanje po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa.

OPOZORILO NA POJAV TUJIH GOLJUFOV V ROGAŠKI SLATINI

V zadnjih dneh so se na območju Rogaške Slatine pričeli pojavljati razni tujci, ki so poskušali z goljufijami od domačinov pridobiti denar. Tako so policisti obravnavali državljana Poljske, ki je po hišah v prodajo ponujal računalniško natiskane slike. Da je bil pri prodaji uspešnejši je kupce nagovarjal s tem, da mora na nujno operacijo in da zbira denar za operacijo. Policisti so ugotovili, da je omenjeni tujec s podobnimi dejanji poskušal pridobiti denar tudi v več drugih krajih po Sloveniji.

V drugem primeru so se v centru Rogaške Slatine pojavili tujci, ki izvršujejo goljufije tako, da na tla nastavijo nakit, največkrat verižico, ki daje videz, da je iz zlata. Ko to verižico opazi kateri izmed mimoidočih in jo poskuša pobrati, k njemu pristopi goljuf, ki ravno takrat »po naključju« tudi opazi izgubljen nakit. Ker sta tako najditelja nakita goljuf in občan, goljuf ponudi manjši denarni znesek občanu in s tem poskuša nakit odkupiti od njega. V času dogovarjanja do njiju pristopi drugi goljuf, ki se pretvarja, da se spozna na nakit in oceni vrednost nakita, ponavadi na več tisoč EUR. V nadaljevanju nato prvi goljuf pristane na to, da mu občan izplača delež ocenjene vrednosti nakita in le-tega nato prepusti v last občanu. V vseh primerih se nato izkaže, da je odkupljen nakit brez vrednosti, saj gre le za kovino podobno zlatu, ali pa je vrednost veliko manjša od izplačanega zneska.

 V zvezi opisanega policisti opozarjajo, da ne nasedate goljufom, ter o pojavu oseb, ki bi poskušale od vas na podobne načine pridobiti denar, takoj obvestite policijo.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I