Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mi2 v Celju pričeli turnejo “15 črtic” (foto in video)


Minuli petek je skupina Mi2, ki jo obiskovalci spletnega portala Kozjansko.info zelo dobro poznajo, pričela prvo samostojno turnejo, ki so jo poimenovali 15 črtic. Z njo obeležujejo 15 letnico neprekinjenega delovanja in koncertiranja po skoraj vseh večjih in malo manjših krajih po Sloveniji, 6 izdanih zgoščenk, biografijo in preigravanje pristnega kvalitetnega rokenrola.

V sklopu turneje, ki jo sestavljajo trije koncerti, so se najprej predstavili oboževalkam in oboževalcem v Celju. Dvorana Celjskega doma je bila domala razprodana, napolnjena do zadnjega kotička. Po uvodnih besedah Jerneja Dirnbeka – Dimeka, so Mi2jevci obiskovalce ogreli s pesmico, ki že nekaj časa visoko kotira na slovenskih glasbenih lestvicah – Štajersko nebo. Nadaljevali so ga z repertoarjem, ki je vseboval tiste čisto prve hite izpred dobrega desetletja, pa vse do hitov zadnje, aprila letos izdane zgoščenke, ki nosi naslov Rokenrol.

Posebnost njihove turneje je poleg razširjenega repertoarja in zasedbe (Boštjan Imenšek) tudi v tem, da bodo na sporedu ob spodobni uri, s čimer so Mi2jevci glasbeni užitek omogočili tudi tistim, ki jim ponočevanje zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov ni ali ni več najbolj pri srcu.

Mi2 so pričeli turnejo
Mi2 so pričeli turnejo

Koncertno dogajanje v Celju so Mi2jevci obogatili z akustičnim vložkom, predstavili pa so tudi pesmi, ki jih sicer redko preigravajo na koncertih, saj material 6 izdanih zgoščenk močno presega časovne kvote koncertnih programov. Priložnost torej za tiste, ki bi radi v živo slišali skoraj vse njihove hite, nekatere tudi v akustični preobleki, da se udeležite koncerta v Mariboru, ki bo naslednji petek, 22. oktobra, v ŠTUKU, ali 29. oktobra, v Ljubljani v Cvetličarni.

Vabljeni k ogledu naše galerije fotografij (klik!) iz prvega koncerta turneje “15 črtic” v Celju in k ogledu spodnjega videa, posnetega pred in med koncertom.

 

 

v/t/f: Egon Horvat