Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Abraham slatinske košarke tudi v knjigi (foto in video)


jani terbovcRogaška Slatina letos praznuje 50. obletnico igranja košarke v kraju in 40. obletnico ustanovitve prve ženske ekipe. Slavnostna akademija s prijateljsko tekmo med domačim 1. B ligašem in Partizanom v Beogradu je bila septembra. Vendar se s tem prireditve ob praznovanju častitljive obletnice še niso končale. V sredo je izšla knjiga Zlatih 50 pod slatinskimi koši, v preddverju Kulturnega centra Rogaška Slatina pa so odprli razstavo bogate košarkarske zgodovine.

Avtor knjige Zlatih 50 pod slatinskimi koši je dolgoletni športni novinar in košarkarski delavec Janez Terbovc. V knjigi je zajetih vseh 50 oziroma 40 let moške in ženske košarke v Rogaški Slatini. V njej boste našli tudi izrezke iz člankov o tekmav v Ratanski vasi in Janini, številne arhivske fotografije, zapisnike in ostale zanimivosti. V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je ob izidu knjige, izšla je v nakladi 300 izvodov, povedal Janez Terbovc, ki letos tudi praznuje 35. obletnico dela na področju športnega novinarstva.

 

 

zlatih 50

Na prireditvi ob izidu knjige so obiskovalcem pokazali tudi arivske posnetke iz zlatega obdobja slatinske moške košarke. V letih po osamosvojitvi Slovenije so igralci KK Rogaška Donat Mg bili povsem blizu vrha lestvice v slovenski 1. ligi, največji skalp pa so odvzeli leta 1996, ko so Ivica Jurković, Damjan Novaković, Tihomir Tabak in ostali v Ratanski vasi premagali Smelt Olimpijo z Dušanom Hauptmanom, Markom Miličem, Borisom Gorencem, Rašom Nesterovićem in ostalimi zvezdniki slovenske in evropske košarke.

Srečko Kidrič je v predverju Kulturnega centra Rogaška Slatina pripravil razstavo, ki obeležuje začetke, vzpone, padce in največje uspehe košarke v Rogaški Slatini. 

harmonikar

pokal

razstava

razstava

v/t/f: mK