Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. 10.: Nov Toprov obrat


Toprova temeljna organizacija v Šmarju, kjer so se specializirali za program lahke konfekcije je pred kratkim odprla obrat v Donjem Vakufu. V Topru že dlje časa opažajo, da je na našem tržišču prešibka ponudba tovrstnega blaga, ker sedanje zmogljivosti tozda v Šmarju več ne ustrezajo povpraševanju. Zato so se odločili za vlaganja na manj razvita območja v Jugoslaviji. 

Potem, ko so dolgo iskali ustreznega kooperanta, je ponudba prišla sama. V Donjem Vakufu, kjer je doma pretežno lesna industrija, je problem, kako zaposliti ženske. Pri iskanju teh možnsti so se obrnili ne celjski Toper oz. TOZD v Šmarju. 

Skupščina občine Donji Vakuf je ponudila zgradbo z vso potrebno opremo, Šmarčani pa so ponudili vso potrebno tehnologijo, prevzeli pa bi tudi trženje. V novem obratu bo zaenkrat šivalnica, naročena pa je oprema za likalnico, kasneje pa naj bi zgradili še krojilnico, s čimer se bo število s sedanjih 150 podvojilo. S tem bo imel Toper celotno lastno proizvodnjo in ne bo več potreboval kooperantov.

Novi tednik, 3. 10. 1985