Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Janko Šket predstavil kandidaturo za župana občine Šmarje pri Jelšah


Dober mesec pred lokalnimi volitvami je predsednik občinskega odbora SDS Šmarje pri Jelšah dr. Vinko Gorenak, novinarjem predstavil kandidata te stranke za župana občine Šmarje pri Jelšah ter listo kandidatk in kandidatov za občinske svetnike. Za župansko mesto se bo v imenu SDS potegoval aktualni podžupan Janko Šket, ki je predstavnikom sedme sile predstavil svoje načrte in vizije, spregovoril pa je tudi o volilnem programu SDS.

Kot je v svojem govoru izpostavil dr. Gorenak, so z aktivnostmi in pripravami na volitve pričeli že lansko leto, poudarek pa je bil na sestavi močne liste kandidatov, obenem pa je bil cilj volivcem ponuditi lastnega županskega kandidata. O Janku Šketu pravi takole: »Jabolko ne pade daleč od drevesa. On je tak primer. Pred drugo svetovno vojno je bil njegov stari oče dolgoletni šmarski župan in celo zvezni poslanec v Beogradu. V zvezi s tem pregovorom se na podobno pot podaja Janko Šket…«

Janko Šket, rojen 1963, z ženo in dvema otrokoma živi na Belem. Po poklicu je ekonomski tehnik. Zadnja dva mandata je občinski svetnik in podžupan občine Šmarje pri Jelšah. Poleg tega je porotnik na Okrajnem sodišču v Celju in podpredsednik PGD Šmarje pri Jelšah. Preživlja se kot živinorejec in vinar na svojem 13 hektarjev velikem kmečkem posestvu.

V programu SDS je našel tisto, kar ga je pritegnilo, zato se je pod okriljem te stranke odločil kandidirati za mesto župana občine Šmarje pri Jelšah.  »Ocenjujem, da imam dovolj energije, volje in zavesti za delo. Dosedanje delo je možno nadgraditi s skupnim pristopom. Mislim na dobrobit občank in občanov občine Šmarje pri Jelšah…« je dejal Janko Šket in dodal, da njegova vizija temelji in izhaja iz gospodarstva, ki ga nadgrajuje s turizmom in kmetijstvom.

Razvoj gospodarstva pomeni odpiranje novih delovnih mest. Prepričan je, da ljudje želijo delati in živeti bolje na račun lastnega dela in ne na račun socialnih podpor. Te pa morajo biti zagotovljene tistim, ki iz kakršnihkoli upravičenih razlogov ne najdejo dela ali ga ne morejo opravljati. Prav zato mu je ena najpomembnejših nalog pospešitev vseh postopkov dela poslovnih subjektov, saj le ti zagotavljajo delovna mesta. Angažiranje na razpisih za državna in evropska sredstva misli izkoristiti v polni meri. S tem bi se pospešil razvoj cestne infrastrukture v občini, nadaljevala bi se obnova vodovodov, objektov za starostnike, vlaganja v kmetijstvo in mnoga ostala začeta ali nedokončana dela.

Kandidat si močno prizadeva, da bi ljudje vseh desetih krajevnih skupnosti v Šmarski občini soodločali in kreirali politiko ter finančno konstrukcijo. S tem bi krajevne skupnosti dobile večja pooblastila in več sredstev, seveda pod nadzorom pristojnih občinskih služb. Osrednja misel kandidata je sodelovanje z vsemi strankami, v vseh pogledih, s poudarkom na realizaciji ciljev, programa in ob znatno večjem črpanju evropskih sredstev, kar da temelje razvoju šmarske občine. Na koncu je kandidat izpostavil problem šmarske obvoznice, kjer je poudaril, da je slednja v pristojnosti države in ne občine in da je občina svoj del nalog v večji meri že opravila. Hitre in učinkovite rešitve tega problema seveda ne more obljubiti, zato bodo dokončali vse naloge, ki so v pristojnosti občine in naredili vse, da bo država čim prej začela z deli.  

V imenu Slovenske demokratske stranke je Janko Šket poudaril, da cenijo dosedanje dolgoletno županovanje in delo aktualnega župana Jožefa Čakša, kljub vsemu pa je prepričan, da je s skupnimi močmi in sodelovanjem vseh krajank in krajanov Občine Šmarje pri Jelšah moč njegovo delo nadgraditi in pospešiti razvoj občine z novim županom.


t/f: Egon Horvat

* Prispevek je naročen s strani stranke SDS