Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 8. 9. 2010


V obdobju od 31. 8. do 6. 9. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 21
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 83
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

VLOM V CVETLIČARNO
V noči na 31. 8. je neznanec vlomil v prostore cvetličarne v Šentjurju. Cvetje mu ni bilo všeč, zato je iz blagajne odtujil nekaj menjalnega denarja. Kraj je zapustil v neznani smeri. Policisti storilca še iščejo.

POSKUS POŽIGA GOSPODARSKEGA POSLOPJA
Policisti so bili 1. 9. napoteni na intervencijo v kraj v bližini Kalobja. Ugotovili so, da je kršitelj po sporu s sorodniki želel požgati gospodarsko poslopje. Pod kozolcem je namreč zažgal kup smeti, ki so bile naložene na polpriklopniku. Samo hitri intervenciji ostalih članov družine, ki so še pravočasno pogasili požar, se moramo zahvaliti, da ni prišlo do hujših posledic. O stanju storilca smo obvestili zdravnika, ki je zanj primerno poskrbel. Kaj je storilca privedlo do takega početja, bo obrazložil na sodišču.

NE SME K BIVŠI PARTENRKI
Dne 1. 9. so bili na PP Šentjur obveščeni o grožnjah 29-letnega osumljenca, ki je grozil, da bo ubil svojo nekdanjo izvenzakonsko partnerko, ker mu ne omogoča stikov z njunim otrokom. Ker je bivši partnerki grozil vsepovsod, so mu policisti, da ne bi uresničil svojih groženj, izrekli prepoved približevanja bivši partnerki. Ko so policisti o tem obvestili preiskovalnega sodnika, mu je ta prepoved še podaljšal. Kaj misli z grožnjami, bo osumljenec še povedal na sodišču.

TATVINA DELOV VOZILA
Okoli 21.30 ure dne 1. 9. so trije neznanci na Cesti Valentina Orožna 10 pristopili do tamkaj parkiranega osebnega avtomobila znamke Renault Clio in z vseh štirih platišč odtujili okrasne pokrove. Kraj so nato zapustili s starejšim vozilom Renault Clio, bele barve. Lastnico vozila so storilci oškodovali za okoli 160,00 evrov.

ONESNEŽEVANJE OKOLICE S KURJENJEM
Dne 2. 9. 2010 je občan iz okolice Šentjurja v zgodnjih jutranjih urah v bližini potoka zažigal različne kosovne odpadke, tudi dotrajana osebna vozila. Zaradi nedovoljenega kurjenja nevarnih odpadkov, bodo policisti podali poročilo na inšpekcijske službe.

TATVINA ALUMINIJASTIH STEBRIČKOV
V času od aprila do 2. 9. je neznani storilec izvršil tatvino 16 aluminijastih stebričkov z zaščitne ograje avtoceste na območju Dramelj. Materialna škoda, ki znaša okoli 500,00 evrov sama po sebi ni velika, gre pa za dejanje, ki močno ogroža varnost prometa na avtocesti. Policisti že zbirajo obvestila o tem dejanju.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP