Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 22. 9. 2010


V obdobju od 14. do 21. 9. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 8
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 14
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 38
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

TOREK, 14. 9. 2010

OBRAČUN MED VOZNIKOMA
Tega dne sta se na cesti z vozili srečala dva znanca. Eden od njiju je na ozki cesti pripeljal prehitro, zaradi česar se mu je moral drugi umikati na nabrežino. Prehitri voznik se za umikanje drugega ni zmenil, kar je slednjega razjezilo in se je odpeljal za njim. Ko ga je dohitel, mu je zato, ker je pripeljal po levi in prehitel, dal klofuto, ker pa po dogodku ni počakal na kraju, pa je dobil še eno brco. Kršitelj javnega reda in miru bo za kršitev prejel položnico, oškodovanec pa na navedeni relaciji najverjetneje ne bo nikoli več divjal.

TRČIL V MOST
Ob 20.35 uri se je v Šentjurju pripetila PN, kjer je voznik trčil v most. Patrulja je na kraju ugotovila, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, prav tako pa je vozil brez VD, saj mu je bilo odvzeto zaradi povzročitve prometne nesreče v Celju pred letom dni, ki jo je prav tako povzročil pod vplivom maliganov. Povzročitelju izrečena globa.

SREDA, 15. 9. 2010

TATVINA DELOV POČITNIŠKE PRIKOLICE
Navedenega dne je PP obvestila občanka, da ji ne NN storilec odtujil podvozje počitniške prikolice. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo na sodišče.

PADEC KOLESARKE
Navedenega dne so bili policisti Policijske postaje Šentjur obveščeni o padcu štirinajstletne kolesarke, katera je med vožnjo s kolesom navzdol iz Šentjurskega hriba izgubila oblast nad kolesom ter padla po vozišču. Pri tem se je lahko telesno poškodovala. Zoper kolesarko bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

ČETRTEK, 16. 9. 2010

PIJAN PEŠEC PADEL
Okoli 12.30 ure je pešec potiskal kolo ob cesti v okolici Šentjurja, saj je bil preveč pijan, da bi lahko vozil. Pa še to je bilo preveč zanj, saj je peš padel in si lažje poškodoval glavo. Ker je bil pešec in ni oviral prometa, ne bo dodatno kaznovan, se je pa že sam z buško na čelu.

PN I. KAT. V PROŽINSKI VASI
V Prožinski vasi je okoli 12.30 ure prišlo do prom. nesreče, v kateri pa sta na srečo poškodbe utrpela le avtomobila. Povzročitelju, ki je PN povzročil zaradi nepravilnega prehitevanja, je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA, 18. 9. 2010

PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZZIDOM
Ob 7.30 je bila policija obveščena, da je v Trški Gorci vozilo na strehi v potoku. Gasilci so uspeli potegniti vozilo iz vode, v njem pa na žalost našli mrtvo dekle. Glede na prve ugotovitve je voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom (močno deževje), zaradi česar je vozilo zaneslo in se obrnilo v potok, ki je zaradi obilnega deževanja tudi močno narasel. Voznica je v prometni nesreči zaradi naraslega potoka izgubila svoje še zelo mlado življenje.

TATVINA OKRASNIH POKROVOV
Nepridiprava obilno deževje očitno ni motilo, saj je v noči iz petka na soboto iz Twinga parkiranega pred bloki v Šentjurju odtujil vse štiri okrasne pokrove.

INTERVENCIJA V LOKALU
V lokal v okolici Dramelj so prišli trije gostje, ki so pričeli premetavati stole in mize, nato pa zunaj naložili in odpeljali 3 mize. Glavni akter je bil bivši fant lastnice lokala. Vzrok svojih dejanj bodo morali razgrajači še pojasniti. O tatvini bo obveščeno tožilstvo v Celju, za razgrajanje pa bodo prejeli plačilne naloge.

PONEDELJEK, 20. 9. 2010

MED IZČRPAVANJEM VODE IZ ZALITEGA PODVOZA HRUŠEVEC SO GASILCI NALETELI NA MOŠKO TRUPLO
Gasilci so med izčrpavanjem vode iz zalitega podvoza v Šentjurju naleteli na moško truplo. Policije je z ogledom in z zbranimi obvestili ugotovila, da je moški izgubil svoje življenje, vzrok smrti pa ni bila utopitev ampak zastoj srca, zaradi česar bodo policisti podali poročilo na ODT.

PROMETNA NESREČA V ŠENTJURJU
V Šentjurju je okoli 10.40 ure prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila, saj je izsilil prednost drugemu vozniku osebnega avtomobila. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

PROMETNA NESREČA V KOŠNICI
V Košnici je okoli 15.00 ure prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je nepravilno prehiteval voznika osebnega avtomobila, ki je v času prehitevanja nepravilno vozil po vozišču. Policisti so obema izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V OSTROŽNEM PRI PONIKVI
V Ostrožnem pri Ponikvi je okoli 20.00 ure prišlo do prometne nesreče, katero je povzročila voznica osebnega avtomobila, katera je zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčila v nasproti vozeče vozilo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP