Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 15. 9. 2010


V obdobju od 7. do 13. 9. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 18
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 43
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Dne 7. 9. so policisti PP Šentjur opravili intervencijo v okolici Šentjurja. Ugotovili so, da se je, kot že velikokrat tudi marsikje drugje, zgodba ponovila. Pijani gospodar je prišel domov ter pričel razbijati in groziti družinskim članom. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja njegovim ožjim družinskim članom, za svoja dejanja pa bo odgovarjal na sodišču.

PO PREPOVEDI ŠE POSKUS PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA URADNI OSEBI
Dogodek se navezuje na izrek prepovedi približevanja »GOSPODARJU« z dne 7. 9., ki mu je policija imela namen vročiti sklep sodišča o podaljšanju prepovedi približevanja. Omenjeni »gospodar« je policista žalil, zato mu je bil na kraju napisan plačilni nalog, pri pisanju pa je uradno dejanje policistoma poskušal preprečiti. V roke so ga dobili kriminalisti SKP PU Celje, ki bodo zoper omenjenega podali KO na ODT.

SREDI DNEVA NAPIHAL 1,11 MG/L
Dne 9. 9. so okoli 13.00 ure policisti ustavili voznika osebnega avtomobila. Alkotest mu je pokazal kar 1,11 mg/l, zaradi česar si je prislužil počitek na policiji. Ker ima že več takšnih prekrškov, so mu policisti zasegli še vozilo, za katerega bo pa sodnik najverjetneje odločil, da bo šlo v uničenje.

POLICISTI REŠILI MAČKO
Dne 9. 9. je občanka poklicala, da je v vozilu pred nakupovalnim centrom v Šentjurju zaprta mačka, ki pretresljivo mijavka. Policisti so preverili pri lastniku, ki pa ni mogel priti na kraj, saj je vozilo tam pustil zaradi okvare, mačka pa ni bila v vozilu, temveč je sama zlezla pod pokrov motorja, od koder pa ni mogla. Policisti so poiskali mehanika, da je odprl pokrov in osvobodil žival, saj bi le ta lahko poginila brez pomoči.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Dne 11. 9. je ponovno prišlo do spora med dvema starejšima partnerjema v Šentjurju. Po prepiru in grožnjah z umorom je osumljenec oškodovanko poškodoval še s palico. Policistom ni preostalo nič drugega, kot da kršitelja odstranijo od doma in mu prepovejo približevanje oškodovanki.

PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Tega dne so policisti opravili naknadni ogled PN II. kategorije, ki se je 10. 9. 2010 pripetila na lokalni cesti Žegar-Hrastje. Voznik se je umikal vejam, zaradi česar je z vozilom zapeljal preko roba ceste, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Na srečo je bil voznik le lažje telesno poškodovan.

PRETEP BIVŠIH ZAKONCEV
Dne 13. 9. 2010 je v okolici Šentjurja prišlo do pretepa med bivšimi zakoncema. Pri tem sta oba dobila lahke telesne poškodbe, zaradi česar bo zadeva odstopljena na ODT Celje.

PROMETNA NESREČA PRI PETROLU
V križišču pri Petrolu v Šentjurju je dne 13. 9. prišlo do prometne nesreče med voznicama osebnih avtomobilov. Na vozilih je nastala le materialna škoda. Sledi obdolžilni predlog zoper povzročiteljico.

 

 

ZAHVALA ZA POMOČ PRI IZVEDBI PROJEKTA »VARNO NA POTI V IN IZ ŠOLE«
Policijska postaja Šentjur je v obdobju od 1. do 10. 9. intenzivno izvajala poostrene aktivnosti v bližini osnovnih šol in srednje šole oziroma na najbolj izpostavljenih oziroma kritičnih točkah. Pri izvedbi projekta je poleg policistov v sodelovanju z Svetom za preventivo in vzgojo Šentjur sodelovalo 8 prostovoljcev Območnega združenja Rdečega križa Šentjur, šest članov društva Večno mladi Šentjur, predstavnik SPV Dobje, dva redarja medobčinskega inšpektorata in 19 dijakov Šolskega centra Šentjur. Prav tako je Občina Šentjur v sodelovanju z Svetom za preventivo in vzgojo Šentjur poskrbela, da je bil bližini Osnovne šole Franja Malgaja nameščen viseči napis s preventivno vsebino. V teh prvih dneh se lahko pohvalimo z zelo ugodno prometno varnostjo, saj smo v tem obdobju obravnavali samo eno prometno nesrečo, v povezavi z varno potjo v šolo ali udeležbo otroka v prometni nesreči pa nobene. Policisti PP Šentjur pa bodo skozi celotno šolsko leto nadaljevali s kontrolo prometa v bližini šol.

Dejstvo je, da so vsi zgoraj omenjeni oziroma sodelujoči pripomogli k temu, da so prvi šolski dnevi minili brez hujših prometnih nesreč ali drugih dogodkov, za kar jim policijska postaja Šentjur izreka ZAHVALO.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP