Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 1. 9. 2010


V obdobju od 24. do 30. 8. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 5
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 12
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 45
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

 

TRČIL V PARKIRAN AVTOMOBIL IN BIL PRIDRŽAN
Policisti PP Šentjur so v večernih urah dne 24. 8. obravnavali prometno nesrečo v bližini Gorice pri Slivnici. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal desno izven vozišča in trčil v parkiran osebni avtomobil. Pri ogledu kraja PN je bilo ugotovljeno, da se voznik tega dne ni srečal zgolj s parkiranim OA, temveč tudi z veliko količino alkohola. Rezultat preizkusa je pokazal, da ima v sebi nad 0,52 mg/l alkohola. Zaradi te količine je noč prespal v »apartmajih« oziroma pridržalnih prostorih policije. Dobil je kazen za povzročitev prometne nesreče, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa se bo srečal še s sodnikom za prekrške.

POŽAR V KUHINJI
Dne 26. 8. je zagorelo v kuhinji v okolici Šentjurja, kjer se je gospodinji na štedilniku vnelo olje. Zgorel je del elementov, ogenj pa je poškodoval tudi štedilnik. Ogenj so lastniki pogasili sami, nastala pa je materialna škoda v višini okoli 4000 €.

IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
V popoldanskem času dne 27. 8. so policisti PP Šentjur morali posredovati zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem stanovanju v okolici Gorice pri Slivnici. Pri intervenciji je bilo ugotovljeno, da gre za kršitelja povratnika, ki je v preteklosti že vršil nasilje nad svojo izvenzakonsko partnerico, zato so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja njegovi partnerki. Za kršitev javnega reda in miru pa so mu izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo podali poročilo na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
V popoldanskih urah dne 29. 8. se je v Črnolici pripetila prometna nesreča II. kategorije med voznico osebnega avtomobila in voznikom motornega kolesa. Do PN je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila. Pri tem se je lažje telesno poškodovala sopotnica na MK. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Šentjurju.

GOLO DEKLE NA TRAVNIKU
Policisti so bili v nočnem času dne 29. 8. obveščeni, da se na cesti v okolici Šentjurja nahaja popolnoma golo in boso dekle. Policisti so jo kmalu za tem izsledili na bližnjih travnikih. Po temeljitem pogovoru in pregledu zdravnika je bilo ugotovljeno, da dekle ni poškodovano in da ji nihče ni naredil nič hudega, ampak da ji je do stanja, v kakršnem se je znašla, pomagala tudi luna, ki zelo vpliva na njeno počutje. Policisti so jo odpeljali domov, kjer so jo veselo sprejeli, saj so jo že pogrešili.

ZASEG DROGE
Dne 29. 8. so policisti v okolici Šentjurja kontrolirali mlajšega fanta. Pri tem so ugotovili, da je užival in imel pri sebi še vedno prepovedane substance. Delci podobni prepovedani drogi »konoplji« so mu bili zaseženi in poslani na analizo. Zoper kršitelja bo po prejeti analizi uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Šentjur.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP