Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 8. 9. 2010


TRČENJE KOLESARJEV

1.9.2010 se je v centru Rogaške Slatine zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 36-letna kolesarka in 14-letni kolesar. Slednja sta se peljala nasproti po kolesarski stezi. Pri srečevanju sta trčila s prednjima kolesoma in oba padla po vozišču. Pri tem se je 36-letnica telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Bolnico Celje.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

6.9.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o prometni nesreči s pobegom, ki se je zgodila na relaciji Rogaška Slatina – Podplat. Policisti so na kraju ugotovili, da je pobegla voznica osebnega avtomobila, ki je vozila v smeri Podplata, prehitevala pred seboj vozeče vozilo v trenutku, ko so ji nasproti prihajala vozila. Nasproti vozeči voznik je s svojim vozilom močno zaviral da je preprečil trčenje, pri tem pa je, zaradi prekratke varnostne razdalje, vanj od zadaj trčil voznik drugega vozila.
Policisti so pobeglo voznico kmalu izsledili in so ji zaradi nepravilnega prehitevanja in  pobega s kraja prometne nesreče izrekli globo. Prav tako je bila izrečena globa vozniku, ki je naletno trčil, saj ni imel zadostne varnostne razdalje.

HUJŠE KRŠITVE V CESTNEM PROMETU

V preteklem tednu so imeli policisti PP Rogaška Slatina spet veliko dela s hujšimi kršitelji cestno prometni predpisov. Tako so dne 2.9.2010, ob 10.30 uri, ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da v cestnem prometu vozi osebni avtomobil pod vplivom alkohola in sicer je alkotest pokazal 1,12 mg/l. Vozniku so policisti odredili pridržanje.

3.9.2010 ob 16.20 uri so policisti odredili pridržanje vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in sicer je alkotest pokazal 1,33 mg/l. Istega dne ob 19.30 uri so imeli policisti v postopku še enega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je alkotest pokazal 1,14 mg/l alkohola v organizmu. Tudi slednjemu so policisti odredili pridržanje po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa.

Dne 5.9.2010 so policisti kontrolirali še voznika kolesa z motorjem, pri katerem je alkotest pokazal 0,83 mg/l alkohola v organizmu. Tudi v tem primeru je bilo vozniku odrejeno pridržanje do streznitve.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I