Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 29. 9. 2010


PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM

23.9.2010, v večernem času, se je v Rogatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena pešec in voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 58-letni pešec prečkal vozišče glavne ceste v trenutku, ko je po tej cesti pripeljala voznica osebnega avtomobila. Poškodovanemu je dežurni zdravnik na kraju nudil prvo pomoč, nato  je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnišnico Celje, kjer pa je poškodbam podlegel. Policisti bodo zoper voznico osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

TATOVI  NA DELU

V preteklem tednu so bili tatovi na območju Rogaške Slatine zelo dejavni. 27.9.2010 je bilo ugotovljeno, da je neznanec preko noči skozi vrata vlomil v trgovino v centru Rogaške Slatine. V notranjosti je pregledal predale pri prodajalnem pultu, ker tam ni našel denarja, ni iz trgovine ničesar odtujil.

V nedeljo, 26.9.2010, je neznanec med 15.00 in 17.00 uro vlomil v gostinski lokal v Rogaški Slatini. Lokal je preiskal in odtujil 600 EUR.  Isti dan so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni tudi o tatvini vrtne kosilnice – robota. Tatvina je bila storjena v noči iz 25.9.2010 na 26.9.2010. Z dejanjem je neznanec lastnika oškodoval za cca 2.500 EUR.
24.9.2010 je oškodovanka na PP Rogaška Slatina prijavila, da ji je prejšnji dan neznani storilec v enem izmed gostinskih lokalov v Rogaški Slatini iz denarnice odtujil 200 EUR.
V vseh primerih so policisti opravili ogled kraja dejanja, trenutno še zbirajo obvestila, o dejanjih bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

NAPADEL NATAKARICO

24.9.2010 ob 23.30 uri so bili policisti obveščeni, da je neznanec v gostinskem lokalu v Rogatcu napadel natakarico. Policisti so na kraju ugotovili, da je 46 letnik, ki je bil očitno pod vplivom alkohola, prišel v lokal in od natakarice zahteval, da mu postreže alkoholno pijačo. Ker ga natakarica zaradi njegovega stanja ni hotela postreči, si je nameraval pijačo vzeti kar sam. Pri tem je natakarico odrinil in jo ozmerjal, nato pa lokal zapustil. Policisti so kršitelja oglobili.

NAJDENA ROČNA BOMBA

22.9.2010 je občan na PP Rogaška Slatin prinesel ročno bombo, ki jo je našel na Boču. Policisti so bombo zavarovali in jo predali pirotehnikom civilne zaščite. O najdbi so policisti s poročilom seznanili tudi Okrožno državno tožilstvo v Celju.

NEZAKONITO BIVAL V SLOVENIJI

V torek, 21.9.2010, so policisti PP Rogaška Slatina skupaj z inšpekcijskimi službami opravili več nadzorov na območju Rogaške Slatine. Pri tem so kontrolirali tudi 54-letnega državljana R Hrvaške, za katerega je bilo ugotovljeno, da v Sloveniji biva nezakonito, saj ni imel vseh ustreznih dovoljenj. Zaradi kršitve Zakona o tujcih so ga policisti oglobili, prav tako pa je bil na mejnem prehodu odstranjen iz države.

HUJŠE KRŠITVE CESTNO PROMETNIH PREDPISOV

Policisti PP Rogaška Slatina so pretekli teden hujšim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli eno vozilo, dva voznika pa so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola. V vseh primerih je bil zoper voznike podan obdolžilni predlog na sodišče v Šmarje pri Jelšah.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I