Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 21. 9. 2010


TRČENJE NA PREHODU ČEZ ŽELEZNIŠKO PROGO

V torek, 21.9.2010, ob 13.15 uri, je prišlo do nesreče na prehodu čez železniško progo v Rogaški Slatini in sicer je tovorni vlak trčil v tovorno vozilo za odvoz smeti, ki je zapeljalo na prehod v trenutku, ko se je po železniški progi pripeljal vlak. Med vlakom in tovornim vozilom je prišlo do silovitega trčenja. V tovornjaku so se nahajale tri osebe, ki so bile v nesreči telesno poškodovane. Poškodovani so bili z reševalnim vozilom odpeljani v Bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da so k sreči utrpeli »le« lažje telesne poškodbe. Zaradi nesreče je bila železniška proga dlje časa zaprta.


HUJŠE KRŠITVE CESTNO PROMETNIH PREDPISOV

Policisti PP Rogaška Slatina so imeli pretekli teden ponovno veliko dela z večkratnimi kršitelji hujših cestno prometnih predpisov. Ustavili in kontrolirali so 3 voznike osebnih avtomobilov in enega kolesarja, za katere je bilo v postopku ugotovljeno, da v cestnem prometu vozijo pod vplivom alkohola in sicer v takšni količini, da so morali policisti zoper njih odrediti pridržanje po Zakonu o varnosti cestnega prometa.

Poleg tega so policisti PP Rogaška Slatina v preteklem tednu po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa večkratnim storilcem hujših cestno prometnih prekrškov zasegli 5 osebnih avtomobilov. Osebni avtomobili so bili skupaj z obdolžilnimi predlogi zoper voznike predani sodišču v Šmarju pri Jelšah.

DELOVNA NESREČA

20.9.2010, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila v avtopralnici v Rogatcu. Ugotovljeno je bilo, da je 21-letni delavec pri opravljanju svojega dela hodil po delovnem odru, pri čemer mu je spodrsnilo in je padel na betonska tla z višine nekaj več kot 1m. Poškodovanemu je bila nudena zdravniška pomoč in je bil odpeljan v Bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe in sicer poškodbo obeh rok in obraza. O zadevi bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo v Celju podali poročilo, prav tako bodo o delovni nesreči obvestili Inšpektorat za delo v Celju.

POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI

15.9.2010 je v Sp. Negonju prišlo do požara na starejši stanovanjski hiši. Policisti so pri ogledu skupaj z gasilci ugotovili, da je do požara prišlo zaradi dotrajanosti električne napeljave na lesenem stropu, ki je bil pokrit s trstiko. Požar se je nato s stropa razširil na celotno ostrešje, pri čemer je v celoti zgorel levi del ostrešja objekta. O požaru bodo policisti podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR