Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 15. 9. 2010


PROMETNA NEZGODA S POBEGOM

V soboto, 11.9.2010, ob 16.40, uri se je v Sp. Gaberniku zgodila prometna nesreča s pobegom in sicer je neznani voznik osebnega avtomobila bele oziroma srebrne barve trčil v oškodovančevo vozilo in nato odpeljal naprej v smeri Poljčan. Policisti pobeglega voznika še iščejo.


PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

14.9.2010 so policisti v Rogaški Slatini obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 18 letni kolesar. Kolesar je bil v prometni nesreči udeležen sam in sicer je zaradi prevelike hitrosti pri zavijanju s stranske ceste zdrsnil s kolesom in padel po vozišču. Pri tem se je telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Celje.


TATOVI NA DELU

V ponedeljek, 13.9.2010, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini nafte iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila v Cerovcu.  Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v času vikenda iz omenjenega vozila odtujil okoli 270 litrov nafte. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu tega dejanja.
V torek, 14.9.2010, pa so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini kolesa z motorjem znamke TOMOS na tri prestave. Tatvina je bila storjena v garaži v Rogaški Slatini.

PREGNAN STORILEC

V sredo, 8.9.2010, ob 3.15 uri, so bili policisti obveščeni, da je neznanec poskušal vlomiti v zlatarno v Rogaški Slatini. Vlomilec je s kraja zbežal, ko je opazil občana, ki je šel mimo zlatarne. Policisti so na kraju ugotovili, da je vlomilec poskušal s sekiro razbiti obešanko na kovinskih vratih zlatarne. Pri tem se mu je zlomil ročaj sekire, nastala pa je le škoda na obešanki in vratih v višini okoli 50 EUR. Policisti o storilcu dejanja še zbirajo obvestila.


PRIDRŽAN ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti PP Rogaška Slatina so v torek popoldan zaradi vožnje pod vplivom alkohola odredili pridržanje zoper 57 letnega voznika osebnega avtomobila. Navedenemu je elektronski alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.98 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

ZASEG VOZIL KRŠITELJEM

V soboto, 11.9.2010, so policisti PP Rogaška Slatina na Pečici, na podlagi določil Zakona o varnosti cestnega prometa, zasegli osebni avtomobil znamke BMW 318, saj je bilo ugotovljeno, da voznik vozilo vozi pod vplivom alkohola. Prav tako je bilo ugotovljeno, da ima voznik v zadnjem času na vesti že več hujših cestno prometnih prekrškov in da so izpolnjeni pogoji za zaseg vozilo po Zakonu o varnosti cestnega prometa. Zoper 22-letnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče v Šmarje pri Jelšah, prav tako pa bodo navedenemu organu odstopili tudi vozilo.

Naslednji dan, 12.9.2010, so policisti PP Rogaška Slatina v Rogaški Slatini kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz E200. Policisti so ugotovili, da voznik vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in da je v preteklosti storil že več hujših cestnoprometnih prekrškov. Zaradi tega so bili izpolnjeni pogoji za zaseg osebnega avtomobila po Zakonu o varnosti cestnega prometa. Tudi v tem primeru bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče v Šmarje pri Jelšah, prav tako pa bodo navedenemu organu odstopili tudi vozilo.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I