Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kaj je odnesla sobotna noč (fotografije poplavljenih območij)


Zbrali smo aktualne podatke o stanju na našem območju, ki sta jih posredovala Uprava Republike Slovenije za zaščito in rešvanje in Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

Občina Bistrica ob Sotli

Ob 17.22 je v Bistrici ob Sotli meteorna voda poplavljala klet. Posredovali so gasilci PGD Bistrica ob Sotli in vodo izčrpali.  

 

Dobje

Ob 0.04 se je v Dobju pri Planini sprožil zemeljski plaz dolžine 20 metrov in širine 25 metrov, ki ogroža stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Dobje so plaz pokrili in uredili odvodnavanje. Družina se ni izselila. Plaz v naselju Suho, širina okoli 80 metrov in dolžina 10 metrov, ogroža hišo in gospodarsko poslopje. 

 

Kozje

Ob 3.50 so člani PGD Lesično zaključili s sanacijo hudourniškega potoka. Izčrpali so vodo iz dveh stanovanjskih hiš in postavili pregrado pri trgovini v Lesičnem.

 

Podčetrtek

Informacije veljajo za soboto! Ob 6.20 so gasilci PGD Pristava v Pristavi zaradi nevarnosti vdora meteornih vod preventivno postavili protipoplavne vreče pred stanovanjsko hišo. Zaprta je stranska cesta na relaciji Pristava-Cmereška Gorca, obvoz je možen. Ob 11.21 so gasilci PGD Sela – Verače-Virštanj reševali električno omrežje, ki so ga ogrožala drevesa, ki jih je zemeljski plaz potegnil proti električnim vodom.

Zaradi poplavljenega cestišča je zaprta cesta Podčetrtek-Imeno (Pregled stanja: 11:00).

Iz istega razloga je zaprta cesta Podčetrtek-Pristava pri Sodni vasi (Pregled stanja: 11:00).

Rogaška Slatina

Informacije veljajo za soboto popoldan! V Rogaški Slatini so gasilci čistili jaške v kleti stanovanjskega bloka na Gozdni ulici. Zemeljski plaz je odtrgal del ceste Rogaška Slatina-Topole v naselju Topole. Cesta je delno prevozna.

 

Šentjur

Poročilo CZ Občine Šentjur – sobota ob 18.30. Aktivnih je 40 gasilcev iz PGD Šentjur, Lokarje, Dramlje, Slivnica pri Celju, Kalobje in 6 pripadnikov v CZ Občine Šentjur. Poplavljenih je bilo 24 stanovanjskih hiš, 27 gospodarskih poslopji, 13 industrijskih objektrov, od tega so še 4 zmeraj poplavljeni. Nekaj časa ni bil tudi prevoznen odsek državne ceste Šentjur-Planina pri Sevnici, poplavljenih in neprevoznih je bilo tudi 7 odsekov občinskih cest. Poplavljen je podvoz pri Bohorju v Šentjurju. Bil je tudi izpad in motna z električno energijo, ki so jo dežurni Elektro Celje odpravili. Zabeleženih imajo tudi sprožitev 6 zemeljskih plazov.

Poročilo – sobota ob 21.30. Sprememba plazov, in sicer 11 ediventiranih plazov. Vodotoki so postopoma spet začeli naraščati. 2.09 cesta Gorica pri Slivnici-Prevorje odcep za Javorje zemeljski plaz zasul cesto. 3.56 Pušnik iz Občine Šentjur sporoča, da v Gorici pri Slivnici rešujejo stvari iz objektov, delajo pregrade z vrečami pri objektih, cesta proti Prevorju pa je zaprta. Sodelujejo Gasilci PGD Slivnica, Loka pri Žusmu in Kalobje. Gasilci PGD Šentjur nadzirajo stanje vodotokov v Šetjurju. Poplavljena glavna cesta v Šentjurju pri avtobusni postaji.

Poročilo – nedelja ob 6.00. Dodatno imajo prijavljen še 1 plaz – skupno 12 plazov od včeraj. Poplavilo je še 11 stanovanjskih stavb v občini, 10 gospodarskih objektov in 1 industrijski objekt. Na terenu je 58 gasilcev in 6 pripadnikov CZ Občine Šentjur. 

Še vedno je poplavljen podvoz pod železnico in poplavljena cesta med Črnolico in Vezovjem.

Na novo je zaprta cesta Šentjur-Jakob (čas vnosa: 8:26).

 

Povezava do informacij Občine Šentjur

 

Šmarje pri Jelšah

V Spodnjem Tinskem sta se sprožila dva plazova. Gasilci PGD Loka pri Žusmu so na plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo, namestili zaščitno folijo. Gasilci so tudi črpali vodo v Slomškovi ulici.

Še vedno velja popolna zapora na cesti Mestinje-Lemberg, obiskovalci portala Kozjansko.info pa so nam sporočili, da je sicer cesta že prevozna!

Povezava do našega včerajšnjega zbirnega prispevka 

Povezava do fotogalerije.