Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jože Čakš z novimi projekti za nov županski mandat (video)


Aktualni župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš je napovedal svojo vnovično kandidaturo. Po uspešno zaključenem mandatu se bo kot kandidat Slovenske ljudske stranke lotil novih projektnih izzivov, ki v krajih na šmarskem dvigujejo kakovost življenja in prinašajo razvojni potencial.

Predsednik občinskega odbora SLS Šmarje pri Jelšah Stanko Javornik je na torkovi novinarski konferenci predstavil svetniško listo, ki združuje uveljavljena in ugledna imena iz lokalnega okolja. Izpostavil je njen pomen za dosedanji razvoj občine in njeno pomembnost v prihodnosti. Nosilci liste ostajajo Marjan Čuješ, Franc Namurš in Stanko Javornik, poleg njih pa bo moč glas oddati še za podjetnika Aleksandra Štravsa, Bojano Žaberl, Dejana Kokota, Matijo Čakša, Franca Jančiča, Francko Javeršek in še nekatere druge.

Za vnovično kandidaturo se je Jože Čakš odločil zaradi konsistentnosti razvoja šmarskih krajev, s čimer nadaljuje z dvigovanjem kakovosti življenja občanov: »Naproti novemu mandatu se podajam z željo po realizaciji novih projektov in z namenom nadaljevanja uspešnega dela moje ekipe, tako na občini kot v občinskem svetu, v Slovenski ljudski stranki. Našo občino vidim kot občino prijaznega okolja za življenje vsakega izmed nas in temu bomo posvečali velik del energije.«

V iztekajočem se mandatu je realiziral domala vse pred štirimi leti obljubljene projekte (telovadnica v Šentvidu, Športni park Šmarje, atletska steza ob centralni osnovni šoli, Dom krajanov Sladka Gora, obnova rotovža v Lembergu, ureditev obrtnih con v Šmarju pri Jelšah in na Mestinju, urejena kanalizacija, izgradnja pločnikov in kolesarskih poti ter obnova cest, zagotovitev neprofitnih stanovanj). Izstopajoči projekti, s katerimi se je dvignila kakovost življenja na Šmarskem, so oddelki vrtcev v vseh krajih s podružničnimi šolami, varstveno-delovni center, podpora mnogim kulturnim, športnim in drugim društvom, nepovratna sredstva za kmetijstvo, gasilska društva z novo opremo ali pa mnoge promocijske aktivnosti za dvig prepoznavnosti občine v turističnem prostoru.

Izpostavil je tudi uspešno črpanje evropskih sredstev pri ureditvi muzeja baroka v Šmarju pri Jelšah ter obnovi cestne in komunalne infrastrukture. Sredstev se nadejajo tudi pri gradnji novega šmarskega vrtca in nadaljevanju urejanja poslovno-obrtnih con. Slednje sodi k prioritetnim projektom v novem mandatu, kjer bo po njegovih besedah velika pozornost namenjena zagotavljanju novih stanovanj in prostorov za individualno gradnjo, kar je posledica aktualnega trenda priseljevanja v šmarsko občino.

V Slovenski ljudski stranki so ponosni na priljubljenost Jožeta Čakša. Visoki odstotki na vseh dosedanjih volitvah kažejo na njegovo uspešnost, ki se očitno vidi v spremembah in se dotika vseh krajev občine. Predsednik Občinskega Odbora Slovenske ljudske stranke Stanko Javornik je na novinarski konferenci izpostavil: »Jože Čakš je župan, ki ga odlikujejo mnogi uspešno realizirani projekti, pred sabo pa vidi nove izzive. Ker ima ideje, željo po širšem sodelovanju in energijo povezovanja, ga s ponosom podpiramo kot svojega kandidata za župana,« in dodal: »V Slovenski ljudski stranki se zavedamo, da je mandat župana lahko uspešen le ob dobri svetniški ekipi, zato smo na svojo listo uvrstili mnoga ugledna imena iz našega okolja. Našo listo smo odprli za vse, tako člane stranke kot tudi tiste, ki so se le prepoznali v našem predvolilnem programu«.

Aktualnega župana in vnovičnega kandidata smo povprašali, kakšen je njegov “moto” oz. vodilna misel. Zaupal nam je: “Naši kraji, naši ljudje!“.

Vabljeni k ogledu spodnjega video prispevka, kjer si lahko ogledate utrinke z novinarske konference in pogovor z Jožetom Čakšem.

 
v/t/f: Egon Horvat
 
 * Prispevek je naročen s strani Slovenske ljudske stranke