Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prepovedan prehod državne meje


Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so v petek, 13. avgusta 2010, ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 29-letni slovenski državljan. V avtomobilu je bil poleg voznika še 36-letni slovenski državljan ter trije državljani Kosova, stari 29, 34 in 38 let, ki so ilegalno prestopili državno mejo.

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so vozilo, v katerem so bili trije državljani Kosova, ki niso imeli schengenskega vizuma za vstop v Republiko Slovenijo in so ilegalno prestopili državno mejo ter dva državljana Republike Slovenije, ki sta jim pri tem pomagala, ustavili v Brezovcu pri Rogaški Slatini.

Vsem trem državljanom Kosova je bila v nadaljevanju izrečena globa, po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku pa so bili vrnjeni na ozemlje Republike Hrvaške.

Slovenska državljana bosta kazensko ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja – Prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika.

V soboto, 14. avgusta 2010, so policisti Policijske postaje Rogaška Slatina obravnavali še dva državljana Bosne in Hercegovine, stara 30 in 36 let, ki sta v bližini mejnega prehoda Dobovec, prav tako ilegalno, prestopila državno mejo. Tudi njima je bila izrečena globa, prav tako, pa sta bila v nadaljevanju predana hrvaškim varnostnim organom.