Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 4. 8. 2010


V obdobju od 20. 7. do 2. 8. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 37
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 79
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 5

PIJAN RAZGRAJAL PRI TAŠČI
Dne 20. 7. se je v večernih urah kršitelj pripeljal po svojo hčer k tašči v okolico Gorice pri Slivnici. Ker pa jih je že njegova žena obvestila, da je močno pijan, so zaklenili vrata in ga niso spustili v hišo. 43-letnik je pričel zunaj kričati in razgrajati, tako da je bila potrebna intervencija policije. Vročekrvneža pa tudi to ni ustavilo, saj je še naprej razgrajal, zato so ga policisti pridržali do streznitve. Prejel je tudi plačilni nalog zaradi razgrajanja, žalitev policistov in neupoštevanja ukaza policistov. Položnica je tako nanesla preko tisočaka.

SOSEDSKI SPOR
Dne 21. 7. so bili policisti Policijske postaje Šentjur obveščeni o med sosedskem sporu zaradi ceste, pri čemer je sosed sosedo prijel in jo odrinil. Kršitelju je bil zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru izdan plačilni nalog.

PRIVOD V ZAPOR
Delavci PP Šentjur so dne 23. 7. v popoldanskih urah v okolici Šentjurja opravljali kontrolo hitrosti. Zaradi njene prekoračitve je bil ustavljen voznik, za katerega se je izkazalo, da ne bi smel voziti, saj mu je bil izrečen ukrep prenehanje veljavnosti VD. Kljub temu je VD veselo pokazal policistki. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je dolžan plačila kazni na območju PP Maribor in ker kazni ni poravnal, je bilo razpisano iskanje s privedbo v »UKLONILNI ZAPOR«. Tja smo ga tudi pospremili, pred tem pa mu je bil zaradi ponavljajočih kršitev CPP zasežen še avtomobil, s katerim je bil tokrat dobljen pri cestno prometnem prekršku. Na kraju je prejel položnico, srečal pa se bo še s sodnikom za prekrške.

PRIDRŽANJE VOZNIKA
Policisti PP Šentjur so že v zgodnih večernih urah dne 23. 7. v okolici Dramelj ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je preko dneva premočno pogledal v kozarec (steklenico), saj je rezultat alkotesta pokazal 0,83 mg/l alkohola v njegovem izdihanem zraku. Zaradi omenjene žeje je noč prespal v apartmaju PP Šmarje pri Jelšah.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO IN TATVINA VOZILA
Dne 26. 7. je bila PP Šentjur obveščena, da so neznanci v času preko vikenda vlomili v stanovanjsko hišo v okolici Gorice pri Slivnici. Vlomilci so premetali celo hišo, odtujili pa 2 prenosna računalnika, razne dokumente, nato pa so se odpeljali še z njegovim osebnim avtomobilom. Z dejanjem so ga oškodovali za najmanj 25.000 €. Policisti in kriminalisti storilce intenzivno iščejo.

GROZIL JIMA JE SIN
Dne 27. 7. je bila PP obveščena, da sta se k sosedu zatekla starejša zakonca, katerima je sin grozil. Policisti so na kraju ugotovili, da je sin dejansko grozil svojima staršema, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da se z njegovo psiho nekaj dogaja, kar je potrdil tudi zdravnik iz ZD Šentjur. Oseba je bila nemudoma hospitalizirana na psihiatriji v Vojniku. Policisti pa bodo zoper osumljenca podali KO.

POŽAR NA MANJŠI LESENI LOPI
Dne 27. 7. je bila PP Šentjur obveščena, da je prišlo do požara v okolici Šentjurja. Gasilci so kraj že zavarovali in ogenj pogasili. Ugotovljeno je bilo, da je ogenj najverjetneje prineslo iz bližnjega kurišča, saj so prejšnji dan tam kurili travo. V zvezi zadeve bodo zbrana obvestila in podan ustrezen ukrep zoper storilca.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARJA
Dne 29. 7. so bili v popoldanskem času policisti Policijske postaje Šentjur obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in telesnimi poškodbami. Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je voznik kolesa zaradi neprilagojene hitrosti padel po pločniku in se telesno poškodoval. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa vozil po vplivom alkohola. Zoper voznika kolesa bo zaradi kršitev določil Zakona o varnosti v cestnega prometa podan obdolžilni predlog na sodišče.

NIMA PRIMERNO ZAVAROVANEGA PSA
V večernih urah dne 31. 7. je krajan iz okolice Dobja obvestil PP, da ima eden od njihovih krajanov neprestano nepripetega oz. neprimerno zavarovanega psa. Prejšnji dan se je, kot že velikokrat prej, zapodil v njegovo vozilo in ga poškodoval. Lastnik trditve sicer zanika, priče pa bodo povedale svoje. O zadevi bo v prvi fazi odločal prekrškovni organ na PP Šentjur. Lastniku psa grozi globa v višini najmanj 800 €.

TATVINA ODBIJAČA
Dne 2. 8. je v jutranjih urah voznik tovornega vozila želel oditi na delo kot ponavadi s tovornim vozilom. Prižgal je luči in ugotovil, da je NN ponoči demontiral in odtujil celotni sprednji odbijač z lučmi. Policisti za tatovi še poizvedujejo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP