Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 25. 8. 2010


V obdobju od 10. do 24. 8. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 11
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 6
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 4
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 6
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 31
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 76
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3

LAŽNA TATVINA DELOV AVTOMOBILA
Domnevni oškodovanec je dne 10. 8. na Policijski postaji Šentjur prijavil lažno tatvino delov osebnega avtomobila znamke Audi, katere pa si je predhodno kar sam demontiral z namenom, da bo od zavarovalnice uveljavljal zavarovalnino za demontirane dele. Pri natančnem delu policistov je bilo ugotovljeno, da je imel dele avtomobila spravljene v bližini domače hiše. Za navedeno dejanje se bo zagovarjal na sodišču za kaznivo dejanje KRIVE OVADBE.

PADEL PISMONOŠA
Na Proseniškem je 9. 8. s kolesom z motorjem pri raznašanju pošte padel poštar in se lažje telesno poškodoval. Prijavo smo prejeli šele 10. 8. in z ogledom ugotovili, da je pismonoša vozil prehitro in zaradi tega padel. Za kršitev je prejel plačilno nalog za plačilo globe.

NASILEN PARTNER
Dne 13. 8. je oškodovanka s Planine pri Sevnici obvestila PP Šentjur, da je njen partner prišel domov pijan, sedaj pa razgraja in vsem grozi, da jih bo pobil. Oškodovanka oz. žrtev nasilja je s svojim otroki zbežala iz hiše. Policisti so kršitelju oz. osumljencu izrekli prepoved približevanja po Zakonu o policiji, prav tako pa bo zoper njega podana kazensko ovadbo zaradi nasilništva in ogrožanja varnosti.

TATVINA PLATIŠČ
Ponoči 14. 8. je NN storilec v Loki pri Žusmu neovirano vstopil v odklenjeno garažo in z avtomobila VW tip Golf demontiral in odtujil vsa štiri osemkraka ALU platišča s pnevmatikami velikosti 16 col z oznako VW, vozilo pa pustil podloženo na lesenih podstavkih.

PROMETNA NESREČA Z LAŽJIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
V popoldanskem času dne 14. 8. je v centralnem križišču v Šentjurju prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima avtomobiloma zaradi izsiljevanja prednosti. V prometni nesreči je bila voznica lažje telesno poškodovana, prav tako pa je nastala materialna škoda na cestno prometni signalizaciji – semaforju. Povzročitelj se bo zaradi povzročitve prometne nesreče zagovarjal na sodišču.

GROZIL BRATU
Zaradi zdravstvenih težav pomešanih z alkoholom je na domu v okolici Šentjurja dne 14. 8. razgrajal in grozil sorodnikom mlajši moški. Po intervenciji policistov mu je bila nudena zdravniška pomoč. Na zahtevo zdravnika je bil kršitelj napoten na zdravljenje v Psihiatrično bolnišnico Vojnik. Patrulja pa je pri prevozu nudila asistenco zdravstvenim delavcem. Zaradi kršitve bo kršitelj prejel plačilni nalog za plačilo globe. Zaradi izrečenih groženj bomo obvestili tožilstvo v Celju.

NE MOREJO SPATI
Po obvestilu več krajanov Srževice, da jih moti nočno pokanje s plinskim topom za odganjanje ptičev v vinogradih, je posredovala policijska patrulja. Kršitelj, ki je namerno kršil javni red in mir z motenjem nočnega počitka, je bil zaloten pri prekršku celo po polnoči. Izdan mu je bil plačilni nalog za plačilo globe.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
V dopoldanskem času dne 15. 8. je neznani storilec vlomil skozi priprto okno v stanovanjsko hišo v naselju Bezovje pri Šentjurju. Iz hiše je nato odtujil dva digitalna fotoaparata in kraj zapustil v neznani smeri. Policisti za storilcem že poizvedujejo, če pa bi kdo opazil kakšno sumljivo osebo v kritičnem času, naprošajo, da jih o tem obvestite.

PONOVNO NASILJE V DRUŽINI
Policisti smo 18. 8. obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini in kaznivo dejanje spolnega nasilja. Storilcu je bil letos že enkrat izrečen ukrep prepovedi približevanja. Zaradi nasilja se je partnerka z otroci odselila. Kljub temu pa pred nasilnim partnerjem nima miru, saj jo zalezuje in grozi. Policisti smo mu ponovno izrekli ukrep prepovedi približevanja, naš ukrep pa je potrdilo tudi sodišče. Kaj je privedlo nasilnega partnerja do takega početja, bo moral obrazložiti na sodišču.

SPORI MED BRATI
Zaradi sporov glede dedovanja zemlje se trije bratje prepirajo že dlje časa. Dne 19. 8. je eden izmed bratov kosil sporni del zemljišča. Drugi mu je to hotel preprečiti, tako da je tja postavil vozilo. Prišel je še tretji brat, ki je hotel vozilo politi z gorivom in ga zažgati. V spor se je vpletel še njihov sin, ki je hotel preprečiti politja vozila. Druga dva se s tem nista strinjala. Pri svojih grožnjah in prepiru so uporabili tudi »lato« na kateri je bil žebelj. Nečak se je udarcu nekaj krat izmaknil, nato pa ga je stric zadel z žebljem v lati. Nato je »lato« odvrgel in nečaka s polno posodo za gorivo (5l ročka) udaril po glavi. Po tem so se nekoliko pomirili in počakali, da njihove težave rešimo policisti. Kaj jih je privedlo do takega obračuna, bodo obrazložili na sodišču

OGOLJUFAL GA JE
Osumljeni je pri oškodovancu nabral za 1800 evrov barvnih kovin. 1000 evrov je osumljeni takoj plačal lastniku, za preostanek pa sta se dogovorila, da plača, ko pride še po več materiala. Oškodovani si je zapisal številko telefona in številko vozila. Nato ga je osumljeni zamotil, njegov pajdaš pa je iz beležke iztrgal številko. Nato sta odšla in dogovorjenega dne nista prišla nazaj in prinesla denarja. Oškodovanec je oškodovan za 800 evrov.

PREVRNIL SE JE S TRAKTORJEM
Dne 19. 8. ob 20.10 uri se je v Stopčah pripetila nesreča. Voznik traktorja je med vožnjo po poljski poti z enim kolesom zapeljal iz kolesnice na nabrežino. Zaradi tega se je traktor prevrnil preko boka in strehe nazaj na kolesa in nato ponovno na bok. Na traktorju je sicer bila nameščena kabina, vendar se je voznik zaradi premetavanja po kabini hudo telesno poškodoval. Posledice bi bile zagotovo bolj tragične, če traktor kabine ne bi imel.

TATVINA SAMOKOLNICE IN PLINSKE JEKLENKE
Dne 20. 8. je oškodovanec obvestil policiste, da so mu iz vikenda v Goričici odtujili samokolnico in plinsko jeklenko z gorilnikom. Policisti storilca še iščemo. O zadevi je obveščeno tožilstvo.

POBEGNIL S KRAJA NESREČE
Dne 21. 8. se je v Dramljah pripetila prometna nesreča med dvema osebnima avtomobiloma, pri čemer je voznik srebrnega vozila po oplaženju z ogledali odpeljal neznano kam. Policisti poizvedujemo za pobeglim voznikom.

SPOR ZARADI ŠKROPIVA
V okolici Gorice pri Slivnici je 21. 8. prišlo do spora med gobarko in vinogradnikom. Slednja je kmeta opozorila, da naj zaradi varstva čebel med 7.00 in 19.00 uro ne škropi v vinogradu. Vinogradnik se je zaradi njenih pripomb razjezi ter pričel kričati nanjo in ji groziti, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe, saj se je nedostojno obnašal.

TATVINA KOLESA
Preko noči z dne 21. na 22. 8. je neznanec na Železniški postaji Ponika ukradel moško kolo znamke Swing modro črne barve z 28 colskimi kolesi in 21 prestavami v vrednosti 400 €. Kam se je storilec odpeljal, policisti še poizvedujejo.

POŠKODOVANI V PROMETNI NESREČI
Zaradi izsiljevanja prednosti je 23. 8. prišlo do trčenja dveh avtomobilov na Glavni cesti G2-107. Patrulja je opravila ogled kraja nesreče ter ugotovila, da sta oba voznika in en potnik lažje telesno poškodovani.

BREZ PLAČE
Avtoprevoznik je namesto plačila svojemu vozniku namenil več udarcev. Intervenirala je policijska patrulja, ki je avtoprevozniku izdala plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru. Nato je o udarcih voznika potožil še delodajalec zato bo tudi voznik prejel plačilni nalog.

ZAGOREL TRAKTOR
Zaradi napake na električni napeljavi je 23. 8. zagorel 20 let star traktor. Požar se je pričel širiti izpod armaturne plošče in uničil kabino traktorja. Voznik se je pravočasno umaknil in ni bil poškodovan. Nastalo je za približno 1.000 evrov škode.

STISNIL GA JE TOVORNI AVTO
V večernih urah 23. 8. je kombi do hiše pripeljal pohištvo. Zaradi strmega dovoza in slabe preglednosti je eden od potnikov iz kombija izstopil in vozniku na zadnjem deli vozila kazal, koliko lahko gre nazaj. Zaradi spleta okoliščin je oseba, ki je kazala smer, stala med kombijem in hišo. Voznik tega ni opazil in je pri počasni vožnji nazaj osebo z zadnjim delom kombija pritisnil od zid. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da ima na srečo le lažje telesne poškodbe.

PRVI ŠOLSKI DAN
Vse bi radi opozorili, da se počitnice končujejo in da se pričenja šola. Za kar nekaj otrok, ki bodo pričeli obiskovati 1. razred, bo to prvi resen stik s prometom. Policisti jim bomo skušali skupaj z drugimi prostovoljci pomagati pri prvih šolskih dneh in stikih v prometu. Voznike opozarjamo na previdno vožnjo, še posebej v okolici šol. Da ne bi bilo kasneje slabe volje, vse seznanjamo, da bo tudi letos v prvih dneh šolskega leta poostren nadzor prometa v okolici šol. Zoper voznike, ki bodo kršili cestno prometne predpise, predvsem pa hitrost vožnje bomo dosledno ukrepali.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP