Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 8. 2010


V obdobju od 3. do 9. 8. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU -1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 25
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 66
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

Torek, 3. 8. 2010

PN Z UDELEŽBO MOTORISTA
Okoli 16.00 ure je prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in voznikom mopeda. Nesrečo je z izsiljevanjem prednosti povzročil voznik avtomobila, k sreči pa je mopedist utrpel le lažje telesne poškodbe. Zoper povzročitelja je podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Še ena nesreča se je pripetila okoli 18.30 v Šentjurju med dvema voznikoma osebnih avtomobilov. Vzrok je bila nepravilna varnostna razdalja. Na srečo pa je bila tudi ta brez hujših posledic.

SPOR MED ZAKONCEMA
V večernih urah je žena zaradi težav z možem zaprosila za interveniranje pri njej doma. Policisti so ugotovili, da je med zakoncema več nesoglasij, sedaj pa so ta prešla v prepir, ki se je končal z ne najbolj ljubeznivimi dotiki. Ker sta bila v tem aktivna oba zakonca, sta oba prejela plačilni nalog. Vsak svojega, da bi se ne slučajno sprla, kdo ga bo imel.

Četrtek, 5. 8.

ŽEJEN VANDAL
Na Planini pri Sevnici je bilo ponovno vlomljeno v samopostrežne avtomate. Tokrat v avtomat za pijačo, ki je postavljen pri teniških igriščih. Vlomilec je odtujil denar in pijačo v vrednosti 200 €, pri tem pa povsem demoliral aparat, s čemer je povzročil škodo v vrednosti 3000 € škode. Storilca policisti intenzivno iščejo.

TRČILO PET VOZIL
Na glavni cesti v Šentjurju se je pripetila prometna nesreča z udeležbo petih vozil. PN je povzročil voznik zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo. Zoper povzročitelja zaradi telesnih poškodb, ki so jih utrpeli v prometni nesreči, sledi obdolžilni predlog.

Ponedeljek, 9. 8.

POŠKODOVANJE LOVSKE PREŽE
Tega dne so policisti opravili ogled kraja poškodovanja tuje stvari, in sicer je neznanec nažagal lovsko prežo na Bohorju. Trenutno še ni znano, ali je to naredil zaradi spora z lovci, ali pa ne mara lova. Policisti za storilcem poizvedujejo.

TATVINA BAKRENEGA KABLA
V zadnjih dneh je prišel neznanec do železniške proge na relaciji Šentjur-Štore in tam odtujil 100 metrov debelejšega bakrenega kabla, ki poteka med tiri za izenačitev električnega potenciala. Z dejanjem je železnico oškodoval za okoli 100 €.

KRIVOLOV
Tega dne je lastnik ribnika v okolici Šentjurja ugotovil, da ima v svojem ribniku nepovabljene ribiče. Ko je ribič opazil lastnika, jo je ucvrl z ribami v gozd, na kraju pa pozabil svoj avtomobil. Policisti bodo ugotovili, ali je ribič lovil za šport ali zaradi pomanjkanja hrane. O zadevi bo obveščeno tožilstvo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP