Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 18. 8. 2010


TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
V času od 31. 7. do 2. 8. je bil v Rogatcu odtujen osebni avtomobil znamke Renault 19, reg. št. CE L6-263.

NESREČA JADRALNEGA PADALCA
V sredo, 11. 8., so bili policisti obveščeni, da se je na pobočju Donačke gore huje poškodoval jadralni padalec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 52-letni padalec z jadralnim padalom vzletel z vzletišča pri Rudijevem domu na Donački gori. Ko se je že skoraj spustil v dolino, mu je na višini cca 30 m delno zaprlo padalo in je strmoglavil na travnik. Poškodovanemu je bila na kraju takoj nudena zdravniška pomoč, nato je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je padalec v nesreči zadobil posebno hude telesne poškodbe. Policisti bodo o dogodku podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju.

PADEL NA PLOČNIKU
V sredo, 11. 8., so v jutranjem času policisti prejeli obvestilo, da se je na pločniku Prvomajske ulice v Rogaški Slatini pri padcu poškodoval 33-letni kolesar. Poškodovanemu so na kraju nudili zdravniško pomoč, nato pa je bil odpeljan v bolnišnico v Celje. Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili, da je 33-letnik hodil ob kolesu po pločniku Prvomajske ulice, ki je v rekonstrukciji in je bila cesta s pločnikom na več mestih prekopana. Pri tem je spregledal eno izmed lukenj in padel. Policisti so ugotovili, da je gradbišče ustrezno označeno s prometno signalizacijo. O dogodku bo podano poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

VINJEN POVZROČIL PROMETNO NESREČO
V ponedeljek, 16. 8., se je v večernem času v Rogatcu zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Pri prometni nesreči je 37-letni voznik trčil v pred njim vozeče vozilo. Ko so policisti prišli na kraj, so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil, nato pa je poskušal pobegniti. Policisti so ga kmalu ujeli, zaradi upiranja pa so morali zoper njega uporabiti tudi fizično silo. Odrejeno mu je bilo pridržanje po določilih Zakona o varnosti cestnega prometa. Zoper njega bodo policisti podali obdolžilni predlog na Sodišče za prekrške, zaradi povzročitve prometne nesreče in odklona preizkusa alkoholiziranosti.

KRŠITEV JAVNEGA REDA
V sredo, 18. 8., so bili ob 02.35 uri policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je prišlo do kršitve javnega reda in miru v enem izmed gostinskih lokalov v Rogaški Slatini. Policisti so odšli na kraj in ugotovili, da je javni red kršil 30-letni lastnik lokala, ki je z razbito steklenico po obrazu in vratu porezal 26-letnika iz okolice Rogaške Slatine. Poškodovani je iskal zdravniško pomoč ter bil napoten v bolnišnico v Celju. Tam je bilo ugotovljeno, da ima lahke telesne poškodbe, in sicer več vreznin po obrazu in vratu. Zoper 30-letnika bodo policisti izpisali kazensko ovadbo po 122 čl., 2 odst. KZ-1, prav tako bodo zoper njega ukrepali tudi po Zakonu o omejevanju porabe alkohola, ter podali predlog tržnemu inšpektoratu zaradi kršitve Zakona o gostinstvu.

ILEGALNI PRESTOPI DRŽAVNE MEJE
V petek, 13. 8., so v popoldanskem času policisti PP Rogaška Slatina s pomočjo policistov PMP Rogatec kontrolirali osebni avtomobil. Pri kontroli so policisti ugotovili, da 28- in 37-letna državljana Republike Slovenije v vozilu vozita tri državljane Kosova, ki so pred tem med Rogatcem in Dobovcem ilegalno prestopili državno mejo. Zoper oba so policisti spisali kazensko ovadbo po 208. čl. KZ-1 RS, medtem ko je bila tujcem izrečena globa po Zakonu o tujcih, nato pa so bili vrnjeni v R Hrvaško.

V soboto, 14. 8., so policisti PP Rogaška Slatina zaradi ilegalnega prestopa državne meje v bližini mejnega prehoda v Dobovcu obravnavali dva državljana Bosne in Hercegovine. Tudi navedenima je bila izrečena globa po Zakonu o tujcih, nato pa sta bila vrnjena v Republiko Hrvaško.

 

Boštjan DEBELAK
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
POLICIJSKI INŠPEKTOR I