Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Festival Musica zaključil v velikem slogu (foto)


Festival Musica nas je v štirinajstih dneh z vrhunskimi glasbenimi ustvarjalci popeljal v različne glasbene svetove. Na otvoritveni večer nas je očaral Trio Traffic Jammm z jazz-soul-funk glasbo in nato naša srca napolnil s strastjo Kvintet Piazzolleky z gostjo Ano Bezjak. V nadaljevanju festivala smo lahko na prvi avgustovski večer uživali ob ritmih tanga, bossa nove in gypsy swinga v izvedbi Tria Menima.

Drugi vikend so izvrstni glasbeniki vabili na Evropsko ploščad z zvoki jazza, bluesa, latina in slovenske popevke. V petek je naša srca ogrel Duo Black Coffe, v soboto nas je v svet romantike popeljal Duet Karmen Zinrajh & Marko Korošec, za uspešen konec vikenda pa je nedvomno poskrbel Kantavtor Peter Dirnbek, znan tudi kot Peter s kitaro, ki nas je navdušil s svojimi avtorskimi skladbami.

Zaključni vikend Festivala Musica sta zazamovala dva čudovita večera. Petkov večer, 13. avgust, je bil romantično obarvan, v čudovitem ambientu na prostem, kjer sta nas v svet najlepših melodij vseh časov popeljala izredna sopranistka Andreja Klinc in Tomaž Zamuda, s spremljavo na klavirju. Skozi zaključni večer festivala, 14. avgust, pa nas je popeljal opazovalec, estet, pesnik, igralec, gurman, popotnik – in predvsem glasbenik… Boštjan Bračič s spremljavo Sama Pobrežnika na klavirju ter nam s svojim repertoarjem pričaral obdobje Franka Sinatre, Deana Martina, Raya Charlesa, Elvisa Presleya in ostalih, katerih pesmi so že zdavnaj prerasle status hitov in postale večne.

Glasba na prvem Festivalu Musica je povezovala misli srca in ljubezni. Zagotovo je vsem, ki vas glasba spremlja in ki ste obiskali glasbene večere, napolnil kotiček srca in pustil nepozaben spomin na poletje v čarobni Rogaški Slatini … zato le še povabilo – se vidimo prihodnje poletje. V galeriji fotografij si lahko ogledate nekaj utrinkov iz festivala.

festival musica
 
festival musica

festival musica

 

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

Foto: Egon Horvat, Sara Štrok in Rudolf Kreb