Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Elektro Celje pričel z vračili preplačane elektrike


Kakšen mesec dni po napovedi so z Elektra Celje sporočil, da so pričeli z vračili preplačane elektrike, ki jo pri podjetju prišejo v narekovajih. Tako bodo odjemalcem vrnili razliko v ceni vrnil z avgustovskimi računi za električno energijo.

“Vsak posameznik bo lahko sam preveril izračun, in sicer v priloženi specifikacija vračila, v kateri so upoštevane vse količine električne energije, ki so bile zaračunane z računi, ki se nanašajo na obdobje od 1. 1. do 28. 2. 2009. Končni znesek vračila je prikazan na računu za predvideno porabo električne energije in je odštet od zneska za redno mesečno obveznost.

Vsi odjavljeni odjemalci in tisti, ki so prešli k drugemu dobavitelju bodo prejeli dobropise. Vračilo bo izvedeno na podlagi posredovanja številk transakcijskih računov.

Povprečen znesek vračila je 15,77 EUR na merilno mesto, vključno z obrestmi. Omrežnina in trošarina ne spadata v osnovo za izračun, električna energija pa v povprečju predstavlja le okoli 38 odstotkov zneska na računu,” so zapisali v sporočili Elektra Celje.

Povezava k celotni informaciji

 

Kaj natančno to pomeni za vse tiste, ki so svojčas podprli Društvo za vračilo preplačane elektrike, ki je pričelo s kampanjo in brez katerega do vračil ne bi prišlo, trenutno ni znano.