Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Sandi Čebular ob povratku v reprezentanco dosegel 9 točk proti Makedoniji


sandi cebularKošarkar Šentjurja Sandi Čebular se s slovensko košarkarsko reprezentanco pripravlja na svetovno prvenstvo v Turčiji. Po odhodu Bena Udriha ima selektor Memi Bečirovič trenutno na voljo 15 igralcev, Goran Dragič se bo ekipi pridružil kasneje.

Na spletnem portalu RTV Slovenija so v sredo objavili intervju s Sandijem Čebularjem. 24-letni Kozjan je razkril svoja pričakovanja v reprezentanci, načrte za prihodnost in se spomnil zadnje reprezentančne akcije, v kateri je aktivno sodeloval. Bil je v ekipi Aleša Pipana, ko so naši košarkarji na Evropskem prvenstvu leta 2007 v Španiji po dramatični končnici izgubili četrtfinalni obračun z Grki.

Slovenski košarkarji so odigrali tudi prvi dve prijateljski tekmi. Na prvi tekmi, ki so jo Makedonci na Ptuju dobili s 70:69, Sandi Čebular ni igral. Na drugi tekmi, ko so Slovenci za zaprtimi vrati zanesljivo ugnali iste nasprotnike (95:68), pa mu je Memi Bečirovič namenil dobrih 18 minut na parketu. V tem času je najboljši strelec 1. slovenske lige v minuli sezoni dosegel 9 točk in dodal še 3 skoke.

Zdaj reprezentante čakajo trije prosti dnevi, nato pa bodo odpotovali na turnir Borislava Stankovića na Kitajsko.

Slovenija : Makedonija 95:68
Povezava na statistiko tekme 

Čebular še ni pozabil tekme z Grčijo (MMC RTV)

 

* Na fotografiji je Sandi Čebular ob uradnem fotografiranju slovenske košarkarske reprezentance (Foto: Aleš Fevžer, KZS)