Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 7. 7. 2010


V obdobju od 29. 6. do 5. 7. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 3
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 24
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 65
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

 

PREPIR MED ZAKONCEMA
Policijsko postajo Šentjur je 30. 6. obvestila tašča, da se zakonca v Šentjurju prepirata. Ker je prisoten tudi dveletni otrok, meni da je potrebna intervencija policije. Policisti so ugotovili, da je bil dejansko kršen javni red in mir. Kršitelju je bila izrečena globa, o reševanju družinskih težav pa se bodo pogovarjali na CSD.

TATVINA HLADILNIKA
Ni dvoma, da prihajajo vroči dnevi. Tatovi so, da bi se ohladili, pričeli krasti tudi hladilnike. Tako so v četrtek 1. 7. obiskali vikend objekt v okolici Šentjurja in odtujili hladilnik.

PRIDRŽAN ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti Policijske postaje Šentjur so 3. 7. ustavili voznika neregistriranega kolesa z motorjem. Ugotovili so tudi, da ga vozi brez vozniškega dovoljenja. Ker je voznik kazal znake alkoholiziranosti, je opravil preizkus katerega rezultat je bil veliko preko dovoljene mere. Ker je tak voznik nevaren za sebe in tudi za druge udeležence v prometu, smo s tem, ko smo mu odredili pridržanje, preprečili morebitno kasnejšo katastrofo. Kršitelj je prejel tudi plačilni nalog za plačilo globe.

NASILNEŽ OSTAJA NASILNEŽ
V nedeljo 4. 7. so morali policisti morali ponovno ukrepati proti staremu znancu. Tokrat se je pričel prepirati in fizično obračunavati s člani svoje družine. Za svoja dejanja se bo zagovarjal na sodišču.

POGIN RIB
Dne 5. 7. so ribiški čuvaji ugotovili, da se ribe v potoku Slomščica nevsakdanje obnašajo, saj hlastajo za zrakom na gladini, v Pešnici pa so našli tudi več kilogramov mrtvih rib. Zakaj je prišlo do pogina, še ni znano. Onesnaženo vodo bodo pregledali strokovnjaki. Po analizi bodo policisti poizkušali ugotoviti tudi povzročitelja onesnaženja voda v potokih.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP