Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 30. 6. 2010


V obdobju od 15. do 28. 6. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 13
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 3
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 7
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 5
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 3
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 41
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 134
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 5

ZAPRL CESTO
Dne 16. 6. se je v okolici Šentjurja, kot že velikokrat, ponovil spor zaradi ceste. Tokrat so krajani hoteli cesto, katero uporabljajo že leta, popraviti, saj so na vozišču nastale udarne jame, ki uničujejo njihova vozila. Njihov namen je preprečil lastnik zemljišča, ki trdi, da cesta, po kateri se vozijo že leta, uradno sploh ne obstaja. Zaradi tega je preko cestišča postavil svoj traktor. Komunalni inšpektor občine Šentjur je kmalu izdal odredbo in na veliko veselje uporabnikov ceste s pomočjo vlečne službe traktor odstranil.
Prejeli smo tudi grožnje eni izmed udeleženk v sporu zaradi ceste. O grožnji bo odločalo sodišče.

VRNIL SE NA KRAJ PROMETNE NESREČE
Dne 17. 6. se je pripetila prometna nesreča v Stopčah. Do nesreče je prišlo zaradi tega, ker je povzročitelj medtem, ko ga je drugo vozilo že prehitevalo, pričel pospeševati oz. je povečal hitrost vožnje. Po nesreči je povzročitelj odpeljal naprej, vendar si je nato premislil in se vrnil nazaj na kraj. Zaradi opisanih kršitev mu je bila izrečena globa. Ugotovljeno je bilo tudi, da nima vozniškega dovoljenja.

PREHITER KOLESAR
Policisti Policijske postaje Šentjur so bili 19. 6. obveščeni, da je na Botričnici padel kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar na poškodovanem vozišču vozil z neprilagojeno hitrostjo zapeljal v udarno jamo. Izgubil je oblast nad kolesom ter padel po vozišču. Padec je bil tako silovit, da je izgubil zavest. Na srečo je uporabljal zaščitno čelado, ki je ublažila udarec v glavo. Odpeljan je bil v bolnico Celje, kjer je ostal na opazovanju, saj poškodbe, verjetno zaradi uporabe čelade, le niso bile tako hude. Voznik bo moral plačati globo zaradi neprilagojene hitrosti.

TATVINA MOTORNIH ŽAG
Oškodovanka iz Dolge Gore je v soboto 19. 6. pogrešila motorni žagi. Policisti so storilcema že na sledi. Po zbranih obvestilih bodo o rezultatih preiskave obvestili tožilstvo.

NASILEN MOŽ
Okrog 23.00 ure 19. 6. so bili policisti obveščeni, da prišlo do spora v družini v širši okolici Šentjurja. Ugotovljeno je bilo, da ponovno razgraja mož, ki je pod vplivom alkohola. Patrulja mu je odredila pridržanje, saj se ni hotel pomiriti. Med izvajanjem postopka in zbiranjem obvestil, pa je bilo ugotovljeno, da pridržani ni le pod vplivom alkohola, ampak je tudi bolan, kar so ugotovili v zdravstveni ustanovi. Pridržanje je bilo prekinjeno, kršitelj pa je pristal na zdravljenju v bolnici za take bolezni. Kršitelj bo kljub temu moral na sodišče, ki bo razsojalo o njegovem nasilniškem obnašanju, saj ve, da postane agresiven le takrat, ko je bolj žejen. Po opravljeni zdravstveni oskrbi v bolnici so pacienta odpustili domov, policisti pa so mu zaradi nasilnega obnašanja izrekli prepoved približevanja žrtvam.

NASILEN TUDI SOSED
Očitno dejanje prepovedi približevanja žrtvam ni zaleglo bližnjemu sosedu, oziroma je opogumilo bližnjo stanovalko, ki je nenehno partnerjevo nasilje do 22. 6. še prenašala, nakar ji je prekipelo. Odločila se je, da bo nasilju naredila konec in je nasilneža zapustila. S tem se seveda partner ni strinjal. Zaradi strahu pred ponovnimi izbruhi nasilja in groženj smo nasilnežu izrekli prepoved približevanja njenemu novemu domu. V reševanje zadeve se bodo vključile še druge službe in sodišče.

TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
Policisti so 23. 6. prejeli prijavo tatvine goriva iz delovnega stroja, ki se nahaja na samem v gozdu blizu Loke pri Žusmu. NN je na silo odstranil pokrovček na rezervoarju za gorivo in ga izpraznil. Prijavitelju je odtujil 70 litrov dizelskega goriva.

TATVINA LAHKEGA PRIKLOPNIKA
Policisti Policijske postaje Šentjur so bili 24. 6. obveščeni, da je NN storilec z delovišča v Goričici ukradel lahki priklopnik znamke Pongrac. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 evrov. Zoper storilca bo podana KO na ODT.

SREČA V NESREČI
Policisti so pozno popoldan 24. 6. opravili ogled prometne nesreče, ki se je zgodila v okolici Šentjurja. Voznik traktorja z naloženimi balami krme se je vozil po sredini ceste. Ko je opazil nasproti vozeči avtomobil, je pričel zavirati in zavijati levo. Traktor se je nato prevrnil in zdrsnil na travnik, kamor pa se je umaknila voznica osebnega avtomobila, ki je pripeljala nasproti. Prednje vilice za prevoz bal, nameščene na traktorju so se zarile v avtomobil. Na srečo je bila voznica le lažje telesno poškodovana. Voznika traktorja pa se bo moral zagovarjati za sodišču.

PRIDRŽAN VOZNIK
Patrulja Policijske postaje Šentjur je imela pozno ponoči 24. 6. postopek z voznikom osebnega avtomobila. Voznik sprva ni hotel ustaviti, vendar sta policista z vztrajnostjo le uspela prepričati voznika, da je ustavil. V postopku je ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, vozil vozilo po poteku veljavnosti registracije in brez vozniškega dovoljenja. Zaradi prevelike vsebnosti alkohola v organizmu je bil pridržan in se bo srečal s sodiščem, prejel pa je še precej »zasoljeno« položnico za plačilo globe.

SLIVNIŠKO JEZERO
Sprehajalka ob jezeru je 25. 6. fotografirala ribiče, ki so lovili ribe in jih opozarjala na domnevne nepravilnosti. Zaradi nerazumevanja ribičev do dobronamernih napotkov pri ribolovu, je eden od njih sprehajalko opozoril, da naj pazi, da ne bo padla v vodo. Zaradi strahu, da ji je ribič grozil, je primer prijavila policiji, ki pa bo o tem obvestila tožilstvo.

PRIDRŽAN IN ŠE OB AVTO
Policisti so v okolici Dramelj zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal veliko preko dovoljene mere. Ker bi njegova vožnja ogrožala druge udeležence v prometu so mu policisti ponudili nočitev v njihovih prostorih kar je stežka sprejel. Ker gre za stalnega kršitelja, ki je bil že večkrat obravnavan za hujše prekrške, so mu zasegli tudi njegovo vozilo. O nadaljnji usodi vozila, kakor tudi ukrepu zoper voznika, bo odločalo sodišče.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP