Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 21. 7. 2010


V obdobju od 13. do 19. 7. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 56
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 3


VOŽNJA V NAPAČNO SMER PO AVTOCESTI

Vozniki na avtocesti so 14. 7. okrog 06.30 ure klicali na št. 113 in povedali, da se iz smeri Pletovarja proti Dramljam po napačni strani, po prehitevalnem pasu vozi voznik v avtu modre barve, LJ reg. območja. Omenjeni voznik je Z VOZILOM OBRNIL NA AVTOCESTI PRED PREDOROM ter nato iz avtoceste zapeljal na priključku Dramlje in nadaljeval z vožnjo v smeri Šentjurja. Pri njegovi vožnji po prehitevalnem pasu v nasprotno smer so se mu na srečo vsi vozniki pravočasno izognili. Če se ne bi, bi lahko bile posledice katastrofalne.
Policisti PP Šentjur smo voznika izsledili in ga ustavljali od Šentjurja, od centra mesta do Kmetijske šole, kjer se je končno ustavil. Voznik ni bil pod vplivom alkohola. Po preveritvi v policijskih evidencah je bilo ugotovljeno, da gre za večkratnega storilca cestnoprometnih prekrškov. Skupaj s starimi prekrški in prekrški s tega dne je bilo dovolj, da smo mu zasegli vozilo. Prejel je plačilni nalog, srečal pa se bo še s sodiščem.

SOSED SOSEDU
V okolici Dramelj že dalj časa traja spor med sosedoma zaradi vodovoda. Za vodovod sta imela soseda dogovor in je vse potekalo brez zapletov. Ko pa je eden izmed njiju prodal parcelo, je drugi novemu lastniku parcele vodo pričel zapirati. 17. 7. in še prej sta drug drugega zmerjala, tako da smo morali posredovati policisti. Za kršitve javnega reda in mira se bosta morala srečati na sodišču, oziroma bosta prejela plačilna naloge za plačilo globe. Da bosta dokazovala, kdo je lastnik vode, pa smo policisti soseda napotili na zasebno tožbo


Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP