Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 14. 7. 2010


V obdobju od 6. do 12. 7. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 1
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 20
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 81
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 5

 

POZABIL DELOVNI SUKNJIČ
Delavec iz tujine je v teh dneh opravljal vzdrževalna dela na farmi v okolici Šentjurja. Ker je bilo vroče, je med delom slekel delovni suknjič in odložil pri bližnji ograji. Ko je končal z delom, je na delovni suknjič pozabil. Ko se je kasneje vrnil po suknjič, je začuden ugotovil, da suknjiča ni. V suknjiču je imel delavec spravljeno denarnico brez denarja in svoje dokumente. Ker bo imel delavec zaradi pogrešitve dokumentov kar nekaj nevšečnosti, poštenega najditelja prosimo, da dokumente vrne na farmo oziroma o najdi obvesti Policijsko postajo.

NAMESTO DENARJA UDAREC
Dne 8. 7. se je uslužbenec oškodovanega podjetja zglasil do šentjurskega obrtnika, da bi od njega dobil zahtevani dolg. Ker ga ni bilo doma, je manjši dolg poravnala kar njegova mati. Razjarjeni šentjurski obrtnik je sledil »izterjevalcu« in ga našel v lekarni, kjer je od njega najprej zahteval nazaj denar, nato pa ga je še udaril kot »železni Mike«. Za svoje dejanje se bo moral zagovarjati na sodišču

TATVINA LUČI
Tat je kar tekom dneva demontiral zadnji dve luči iz prikolice parkirane na počivališču Zima. Lastniku je s tem povzročil za cca. 300 evrov škode.

ZASEG RASTLIN
Policisti so v teh dneh opravili hišni preiskavi pri mlajšem paru iz okolice Šentjurja. Izkazalo se je, da sta v stanovanjski hiši gojila rastline podobne prepovedanim, in sicer konoplji. Policisti smo rastline zasegli, zoper »vrtnarja« pa bodo zbrali obvestila in o tem obvestili pristojne organe.

POVZROČIL PROMETNO NESREČO IN POBEGNIL
V Ostrožnem pri Ponikvi je v soboto, 10. 7., okoli 15.00 ure prišlo do prometne nesreče med osebnim avtomobilom in kombijem. Voznik rdečega kombija je s kraja pobegnil. Po izsleditvi mu bomo policisti izdali plačilni nalog za pobeg s kraja prometne nesreče.

TATVINA IZ BURNARICE V GORIČICE
Nepridiprav je iz torka na sredo izkoristil nepazljivost občana in iz odklenjene brunarice odtujil plinski gorilnik, samokolnico, manjšo cisterno za vino in še nekaj drugih predmetov, kar je lastnik prijavil naknadno. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 450 evrov. Policija bo o tatvini obvestila tožilstvo v Celju.

VOZNIKI POD VPLIVOM ALKOHOLA
V nedeljo so policisti opravljali reden nadzor nad vozniki v cestnem prometu. Zaradi očitno velike vročine je bilo potrebno popiti veliko tekočine. Veliko tekočine, ampak ne osvežilne in brezalkoholne, so popili tudi trije vozniki v cestnem prometu katerim je alkotest pokazal, da so popili preveč alkoholnih pijač. Svetujemo, da v vročih dneh žejo, če nameravate kasneje voziti, gasite z uživanjem brezalkoholnih napitkov.

VLOM V STANOVANSJKO HIŠO
V Šentjurju je nepridiprav iz nedelje na ponedeljek vlomil skozi vrata stanovanjske hiše, kjer je preiskal prostore in našel ter odtujil domače prihranke. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 1000 evrov.

TATVINA KOLESA
Nepridiprav je iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Šentjurju odtujil rabljeno žensko kolo znamke Rog, premer kolesa 26 col, vijolične barve. Policisti bodo o tatvini obvestili tožilstvo v Celju.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP