Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 21. 7. 2010


PRETEP Z BEJZBOL PALICO

V torek, 13.7.2010, so bili policisti obveščeni, da je v Rogaški Slatini prišlo do pretepa med dvema mlajšima moškima, pri čemer je eden pri pretepu uporabljal palico za bejzbol. Policisti so ugotovili, da je moški z bejzbol palico napadel 20 letnega fanta in ga pri tem lažje telesno poškodoval. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je napadalec poškodovanemu že pred dnevi grozil, da ga bo pretepel. Policisti bodo zoper napadalca izpisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

NASILJE V DRUŽINI

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali kar štiri primere nasilja v družini.

Tako so 15.7.2010 policisti opravili intervencijo v okolici Rogaške Slatine, saj so bili obveščeni, da mož že nekaj dni grozi ženi z ubojem. Policisti so po zbranih obvestilih zoper moža izpisali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju, prav tako pa so mu izrekli prepoved približevanja.

Istega dne so policisti obravnavali 46 letnega moškega, ki je doma kršil javni red in mir. Moški je domačim grozil in jih žalil tudi ob prisotnosti policistov in se ni oziral na njihove ukaze, da naj preneha. Ker je bil kršitelj tudi pod vplivom alkohola, so policisti zoper njega odredili pridržanje do streznitve in mu izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. V razgovoru z domačimi so bile ugotovljene še druge okoliščine nasilja v družini, zato bodo policisti zoper nasilneža podali tudi kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju. Po izpustitvi iz pridržanja so 46 letniku policisti izrekli tudi prepoved približevanja.

18.7.2010, v dopoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina napoteni na intervencijo v okolico Podplata, kjer je 31 letnik doma kršil javni red in mir, ter pri tem grozil materi in sestri. Ob prihodu policistov se kršitelj ni hotel umiriti in je nadaljeval s kršitvijo. Zaradi tega so policisti zoper njega odredili pridržanje po Zakonu o prekrških, prav tako mu je bila izrečena globa.
V večernem času, po prekinitvi pridržanja, se je 31 letnik vrnil domov ter ponovno začel groziti in hotel fizično obračunavati z domačimi. Policisti so ponovno posredovali, ter tokrat moškega pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku, zaradi izrečenih groženj in poskusov fizičnega obračunavanja pa je bila zoper njega izpisana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju. Kršitelju je bila izrečena tudi prepoved približevanja.

19.7.2010 so bili policisti v Rogaški Slatini obveščeni o izvajanju nasilja v družini s strani 34 moškega, ki je doma ustrahoval in fizično obračunaval s svojo partnerico. Kršitelju so policisti izrekli prepoved približevanja, prav tako bodo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

V treh zgoraj opisanih primerih so bili kršitelji že večkrat obravnavani zaradi nasilja v družini, v preteklosti jim je že bila izrečena prepoved približevanja po Zakonu o policiji. Preiskovalni sodnik je vsem štirim prepoved približevanja, ki so jih izrekli policisti, potrdil in jih podaljšal za več dni.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I