Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 9. 6. 2010


V obdobju od 1. do 7. 6. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 4
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 24
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 61
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

 

 

TOREK, 1. 6. 2010

POKOSILI SO MU TRAVO
Tega dne je lastnik več parcel ob jezeru obvestil PP, da so neznanci brez njegovega dovoljenja pokosili travo na njegovih parcelah. Zmleto travo so pustili na kraju. Z navedenim dejanjem so mu povzročili škodo, še bolj pa ga moti, da si nekateri jemljejo pravico in izvajajo dela na tujem zemljišču.


SREDA, 2. 6. 2010

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti PP Šentjur so v Šentjurju obravnavali PN I. kategorije, ki se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti voznice OA drugemu vozniku OA. Na srečo je nastala le materialna škoda. Voznica se bo zaradi povzročitve PN srečala s sodnikom za prekrške.


ČETRTEK, 3. 6. 2010

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Tega dne se je v okolici Gorice pri Slivnici pripetila PN, kjer je voznik tovornega avtomobila trčil v drugo vozilo in s kraja odpeljal. Kmalu po dogodku je bilo ugotovljeno, čigavo je vozilo in kdo ga je v kritičnem času vozil. Vozniku je bila zaradi prekrškov izrečena globa.


PETEK, 4. 6. 2010

TATVINA BENCINA
Na bencinskem servisu v Šentjurju je NN voznik OA Renault Twingo, z nameščenimi registrskimi tablicami natočil bencin za 45 €, katerega pa namerno ni plačal. Po ugotovitvah voznika zoper njega sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

SOBOTA, 5. 6. 2010

KAZNIVO DEJANJE PREDRZNA VOŽNJA
Policisti PP Šentjur so tega dne v Šentjurju obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, pri tem pa je alkotest povzročitelju pokazala še 1,10 mg/l alkohola v krvi. Glede na ugotovljeno vrednost alkohola v krvi, so bili v tem primeru podani vsi elementi Kaznivega dejanja Predrzna vožnja v cestnem prometu, zaradi česar se bo voznik zagovarjal na sodišču.


NEDELJA, 6. 6. 2010

POSKUS POŽIGA
Tega dne so policisti PP Šentjur opravili ogled poskusa požiga kozolca v okolici Gorice pri Slivnici. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je NN poskusil požgati kozolec s krmo, katera je delno zgorela, požar pa se zaradi spleta okoliščin ni razširil naprej. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Celju.


PONEDELJEK, 7. 6. 2010

POŠKODOVANJE OBJEKTA IN TATVINA
NN nepridipravi so obiskali kočo ob jezeru, kjer so na silo vlomili v objekt in razbili stekla na oknih iz objekta so nato odtujili leseno klop in 12 ploskev miz iz borovega lesa. Oškodovano družbo so neznani vandali s tem dejanjem oškodovali za okoli 2.000,00 €, policisti pa že zbirajo obvestila o tem kaznivem dejanju.

TATVINA GOLFA PLUS
Preko noči je neznani storilec v centru Šentjurja izpred stanovanjskega bloka izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke VOLKSWAGEN, tip GOLF PLUS, črne barve, reg. štev. CE D4-66E. Policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju, da to sporočijo na PP Šentjur 037746-41-50 ali na številko 113.

 

NADZOR IZ ZRAKA

Dne 27. 5.2010 je policijska patrulja PP Šentjur med 10.00 in 12.00 uro opravljala asistenco helikopterskemu nadzoru na glavni cesti II. reda na relaciji Vrbno-Šentjur-Grobelno-Šmarje pri Jelšah. V nadzoru sta policista na območju PP Šentjur oglobila 3 voznike, ki so nepravilno prehitevali in s tem ogrožali druge voznike v cestnem prometu. Zatorej vse voznike opozarjamo, da sedaj nad njimi bdi kontrola še iz zraka, zaradi česar naj upoštevajo prometne predpise.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin KUMER
POMOČNIK KOMANDIRJA PP