Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 2. 6. 2010


V obdobju od 25. do 31. 5. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 6
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 5
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 72
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 48

 

UKRADEL TORBICO
Nepridiprav je 25. 5. 2010 izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz vozila izmaknil torbico, v kateri je imela tudi denarnico in dokumente. Oškodovanka je namreč pri Zdravstvenem domu parkirala vozilo, pri tem pa pustila šipo desnih vrat povsem odprto. Sledi preiskava tatvine in kazenska ovadba na tožilstvo.

POBEG S KRAJA NESREČE NI USPEL
Ob 07.23 dne 27. 5. 2010 se je v Šentjurju pripetila prometna nesreča, kjer pa povzročitelj po trčenju na kraju ni počakal, ampak se je odpeljal dalje. Ker si je udeleženec zapomnil reg. št. povzročitelja, bo ugotovitev voznika enostavna. Navedeni bo poleg osnovnega prekrška plačal globo tudi zaradi pobega s kraja PN.

REŠIL JO JE POLICIST
27. 5. 2010 so ob Slivniškem jezeru popivali štirje znanci, med njimi eno dekle. Ko je navedena ugotovila, da je bilo popivanja dovolj, se je napotila domov. Da je punca zapustila zabavo, ni bilo všeč njenemu prijatelju, ki je stekel za njo in jo na cesti pričel pretepati. Pri pretepanju si je pomagal z debelejšim kolom, ki ga je izpulil ob cesti. Ker je bil očitno pod vplivom alkohola, je oškodovanko na srečo s kolom dvakrat zgrešil, tretjič pa jo močno udaril po glavi. To je neposredno opazil policist iz PP Šentjur, ki je bil v tem trenutku na poti v službo. Dejanje se je zaradi pravočasnega posredovanja zaključilo z lažjimi telesnimi poškodbami, lahko pa bi bilo bolj tragično. Zaradi nasilništva se bo osumljenec zagovarjal na sodišču.

SPOR V DRUŽINI
27. 5. 2010 sta se v okolici Šentjurja sprla oče in sin. Ker je sin prišel domov slabe volje, je pričel razbijati po hiši. Razbijanje je razjezilo očeta, ki je sina hotel pomiriti z grožnjami. Na srečo je prepir, kot velikokrat, omilila mati, kljub temu pa bo kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in mira.

TATVINA DENARJA
Trije NN storilci po videzu Romi so 28. 5. 2010 prišli do stanovanjske hiše v bližini Kalobja. Pri tem sta takoj dva vstopila v hišo, ki je bila odprta, med tem ko je tretji skušal zamotil lastnika. Ko je lastnik odšel proti hiši, sta iz hiše prišla druga dva, ki sta pred tem iz omare v kuhinji iz denarnice odtujila 1200 EUR denarja. Takoj po storitvi so navedeni kraj zapustili in se odpeljali z večjim vozilom svetlejše barve. Policisti storilce še iščemo. Vse, ki bi kar koli vedeli o njih, pokličite na Policijsko postajo Šentjur na te. št. (03) 74 64 150 ali na št. 113.

TATVINA GORIVA
Dne 28. 5. 2010 je policiste PP Šentjur obvestil občan, da so mu tekom noči iz službenega tovornega vozila na parkirišču v bližini Kalobja odtujili 40 litrov goriva. Zoper storilca dejanja bo podana kazenska ovadba na tožilstvo.

VANDALIZEM
Nemalo je bila začudena lastnica vikenda v bližini Planine, ko je prišla na oddih in opazila, da ji NN delajo škodo. Iz lope so namreč vzeli bencin in ga polili na travo pred lopo. Policisti za storilci še poizvedujejo.

PRIJAVIL RIBIČE
Policijska postaja je sprejela prijavo, da ribiči lovijo in kampirajo na zasebnem zemljišču ob jezeru. Po zahtevi lastnika pa bi morali za to dobiti njegovo dovoljenje. Policisti so v skladu z zakonom opravili poizvedbe in bodo ustrezno ukrepali ter o drugih ugotovitvah obvestili pristojne organe.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP