Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 6. 2010


V obdobju od 8. do 14. 6. 2010 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

1. KAZNIVA DEJANJA – 3
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 2
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 2
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 6
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 33
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 109
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4

POŠKODOVANA VRATA V ZIDANCO
Dne. 8. 6. je občan iz okolice Gorice pri Slivnici opazil poškodovana vrata v zidanico. Policisti so opravili ogled ter ugotovili, da je poškodovana ključavnica vrat. Odtujenega po prvih ugotovitvah ni bilo ničesar. Nedvomno bo lastnik moral namestiti močnejšo ključavnico.

TRČIL V KOLESARJA
Dne 9. 6. 2010 se je pri kmetijski šoli pripetila prometna nesreča, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja oziroma ga je oplazil z ogledalom. Kolesar je zaradi tega padel po cestišču in se poškodoval. Na srečo jo je odnesel le z udarninami in odrgninami. Zakaj in kako je prišlo do nesreče bo voznik povedal na sodišču.

SPUŠČEN PES
Dne 9. 6. 2010 se je v okolici Šentjurja sprehajala gospa, ko je do nje pritekel sosedov pes. Pes je najprej samo lajal, nato pa jo je ugriznil v desno stegno. Lastnica psa bo zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali plačati globo.

POŽAR NA GARAŽI
V četrtek, 10. 6., je starejša občanka iz okolice Ponikve zakurila travo na nabrežini ob garaži. Ogenj se je razširil, veter pa ga je zanesel še v ostrešje garaže, ki se je vnela. Hitremu posredovanju gasilcev se ima zahvaliti, da je bil požar pravočasno pogašen, tako, da je nastala le manjša materialna škoda. Bo pa prejela plačilni nalog za plačilo globe zaradi nepravilnega kurjenja.

ZASEG VOZILA
V petek, 11. 6., so policisti v okolici Dramelj ponovno zasegli vozilo večkratnemu kršitelju CPP predpisov. Kršitelj enostavno noče razumeti, da cesta ni primeren kraj za osebe, ki nimajo vozniškega dovoljenja in prekomerno uživajo alkoholne pijače. O usodi vozila bo odločal sodnik.

POOSTREN NADZOR CESTNEGA PROMETA IN PRIDRŽANJE VOZNIKA
V petek so policisti izvedli tudi poostren nadzor nad vozniki v cestnem prometu na cestah v Šentjurju in okolici. Izdali so 9 plačilnih nalogov za plačilo globe, 4 vozniki so vozili vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola, 1 voznik pa je bil tudi zaradi prevelike koncentracije alkohola in s tem velike nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu in ogrožanje samega sebe pridržan.

PONOVNO TATVINA DENARJA

V okolici Gorice pri Slivnici so bili v soboto popoldan 12. 6. 2010 na obisku 3 moški temnejše polti, ki so povpraševali po starem železju. Eden izmed njih izkoristil nepazljivost domačinke, katero sta dva zamotila in iz hiše odtujil 360 € gotovine. Dva NN sta bila močnejše postave, tretji NN pa je bil suh. Katero vozilo so uporabljali pa ni znano.

Ker se na našem območju ponovno povečalo število tatvin denarja na podoben način vse ponovno opozarjamo na samozaščitno ravnanje. V skoraj vseh primerih je način storitve podoben. Storilci iščejo take žrtve, ki se jih usmilijo in jim hočejo na kak način pomagati. Storilci pa vašo dobrosrčnost izkoristijo tako, da vam odnesejo prihranke. Če zaznate gibanje takih oseb v bližini vašega doma, vasi ali mesta vas naprošamo, da o tem takoj obvestite Policijsko postajo ali pokličete na 113. V kolikor še kaznivega dejanja tam niso izvršili pa se nanj še pripravljajo. Morda pa so ga storili že pri kakih drugih osebah in vam bi bili tako oškodovanci kot policisti hvaležni za obvestila. Pomembno je tudi, da si zapišete kakšne podrobnosti o storilcih in sicer vozilo, reg. številka, barva vozila, koliko oseb, kam so se odpeljali …

Prav tako bi vas vse še opozorili na bližajoče se dopuste, ko bodo hiše, stanovanja in drugi bivalni prostori prazni. Storilci to opazujejo in ko vedo, da ni nikogar to izkoristijo in vlomijo v stanovanjske prostore. Predvsem so storilci tu pozorni na stanovanja v blokih in sicer so jim v pomoč polni nabiralniki pošte, ovenele rože in drugo. V zvezi s tem je treba pred dopustom zaprositi sosede ali sorodnike, da se kdaj pa kdaj oglasijo (vsaj enkrat na dan) v stanovanju, se tam zadržijo krajši čas, poberejo pošto, zalijejo rože, malo gledajo TV ali poslušajo glasbo. Prav tako je storilci isto spremljajo stanovanjske hiše. Če je avto ali kak predmet pred hišo ga je potrebno malo premakniti, tako da hiša ne daje videza, da je prazna. Prav tako pa je potrebno vrednejše predmete (zlatnino, nakit) in denar spraviti na varna mesta. (sorodnikom, bankam, trezorjem) in razmišljati o namestitvi alarma.

NE MORE SPATI
Okoli 23.30 ure, 14. 6., ure smo prejeli klic iz okolice Šentjurja, da sosed vpije na dvorišču in moti nočni mir in počitek. Patrulja je odšla na kraj in kršitelju izdala plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitve, kateri je botroval alkohol. Kdo je kršitelja tako razjezil ve sam.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko MLAKAR
POMOČNIK KOMANDIRJA PP