Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 9. 6. 2010


PROMETNA NESREČA

8.6.2010 je v Sp. Gaberniku pri srečevanju tovornega vozila s priklopnikom in osebnega vozila prišlo do manjšega razsutja peska s tovornega vozila. Pesek je pri tem padel na osebni avtomobil in ga poškodoval. Vozniku tovornega vozila so zaradi neprimerno zavarovanega tovora policisti izrekli globo.

NESTRPNOST V CESTNEM PROMETU

6.6.2010, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je prišlo v kraju Podplat do spora med voznikoma osebnih avtomobilov. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se voznika med seboj zmerjala in si očitala neprimerno vožnjo. Pri tem je eden izmed njiju tudi pljunil na vozilo drugega. Policisti so kršiteljema izrekli globo zaradi kršitve javnega reda in miru.  

HUJŠE KRŠITVE CESTNO PROMETNIH PREDPISOV IN ZASEG VOZIL

3.6.2010 so policisti PP Rogaška Slatina ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Ugotovljeno je bilo tudi, da je bil voznik v zadnjih dveh letih že večkrat pravnomočno kaznovan zaradi storitve hujšega prekrška v cestnem prometu. Zaradi tega je bil vozniku osebni avtomobil na podlagi določil Zakona o varnosti cestnega prometa zasežen.

6.6.2010, v dopoldanskem času, so policisti v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Alkotest je pokazal rezultat 0.55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je bil voznik v zadnjih dveh letih že večkrat pravnomočno kaznovan zaradi storitve hujšega prekrška v cestnem prometu, zaradi česar so mu zasegli osebni avtomobil.
 

Boštjan DEBELAK

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

POLICIJSKI INŠPEKTOR I