Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 22. 6. 2010


PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO

16.6.2010, v dopoldanskem času, se je na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

TATVINA IZ HOTELSKE SOBE

17.6.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini denarja iz hotelske sobe v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se tega dne gostji iz Rusije nastanili v hotelski sobi. Po nastanitvi sta odšli iz hotela, ko pa sta se vrnili sta opazili, da naj bi jima v času njune odsotnosti iz sobe odtujili 3000 EUR in 3000 rubljev gotovine. Policisti okoliščine omenjenega dejanja še raziskujejo, o svojih ugotovitvah pa bodo obvestili okrožno državno tožilstvo.  

RAZBIJALA V LOKALU

V petek, 18.6.2010, v večernem času, je prišlo do kršitve javnega reda in miru v enem izmed lokalov v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju kršitve ugotovili, da javni red kršita moška stara 21 in 39 let, oba doma iz okolice Rogaška Slatine. Omenjena sta pri kršitvi na terasi lokala razbijala steklenice in kozarce. Policisti so obema kršiteljema izrekli globo po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

HUJŠE KRŠITVE CESTNO PROMETNIH PREDPISOV IN ZASEG VOZILA

V preteklem tednu so imeli policisti PP Rogaška Slatina ponovno veliko dela z vozniki v cestnem prometu, ki so vozili pod vplivom alkohola, saj so zaradi tega pridržali 6 voznikov, enemu kršitelju pa je bil zasežen tudi osebni avtomobil.

V soboto, 19.6.2010, ob 9.30 uri, so kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pri preizkusu pokazal 1.15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje.

Istega dne, ob 11.30 uri, so policisti ustavili še drugega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pri preizkusu alkoholiziranosti pokazal tako visoko vrednost, da so policisti zoper njega odredili pridržanje.

V nedeljo, 20.6.2010, so policisti v popoldanskem času v Rogaški Slatini odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Alkotest je pri preizkusu pokazal 1.05 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje.

Prav tako v nedeljo, v večernem času, so policisti v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola (rezultat 1.17 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Ugotovljeno je bilo, da gre za večkratnega kršitelja v cestnem prometu, saj je bil v zadnjih dveh letih že večkrat pravnomočno kaznovan za hujše prekrške. Zaradi tega mu je bil zasežen tudi osebni avtomobil.

Kljub nenehnemu opozarjanju, da alkohol ne sodi na cesto, preventivnim in represivnim ukrepom, policisti ugotavljajo, da število ugotovljenih alkoholiziranih voznikov na naših cestah ne upada. Eden temeljnih ciljev dela policije je spraviti alkohol z naših cest in zaradi tega bodo policisti v prihodnje še bolj pozorni na vožnjo pod vplivom alkohola.

 
                                                                              Boštjan DEBELAK
                                                                KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                                        POLICIJSKI INŠPEKTOR I