Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 2. 6. 2010


PROMETNI NESREČI S TELESNO POŠKODBO

V torek, 1.6.2010, v nočnem času, se je v Rogaški Slatini, v Tekačevem, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Voznik vozila je zaradi neprimerne hitrosti zapeljal z vozišča, kjer je trčil v nabrežino. Po nesreči je voznik vozilo pustil na kraju nesreče, sam pa s kraja pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestil našli voznika, kateremu je bila izrečena globa.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

V torek, 1.6.2010, v nočnem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Rogaški Slatini. Prišlo naj bi do spora in fizičnega obračunavanja med izven zakonskima partnerjema. Policisti so na kraju ugotovili, da je 62 letni moški med prepirom udaril svojo partnerico. Kršitelju je bila izrečena globa.

TATOVI NA DELU

V soboto, 29.5.2010, so bili policisti PP Rogaška obveščeni o tatvini bakrenih žlebov v Rogaški Slatini. Ugotovljeno je bilo, da je bila tatvina storjena v času od 24.5.2010 do 29.5.2010.

31.5.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o tatvini z gradbišča v Rogaški Slatini. Ugotovljeno je bilo, da oškodovanec pogreša več termostatskih ventilov, ki so bili odtujeni v zadnjih dneh.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO IN PRIJETJE STORILCEV

30.5.2010 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Sp. Gaberniku.  Neznani storilci so iz hiše odnesli nekaj denarja in več kosov zlatnine. Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil, pri tem je bilo ugotovljeno, da se je v času vloma v bližini nahajal osebni avtomobil tujih registrskih označb, s katerim so se prevažali trije moški. Kmalu po vlomu so policisti na območju Slovenskih Konjic ustavili vozilo slovaške registracije, s katerim so se prevažali trije državljani Slovaške. V nadaljevanju so policisti z navedenimi opravili temeljite razgovore, ter opravili preiskavo vozila s katerim so se prevažali. Pri tem je bila v vozilu najdena skoraj vsa zlatnina z vloma v stanovanjsko hišo v Sp. Gaberniku. Zoper vse tri  državljane Slovaške so policisti odredili pridržanje po določilih Zakona o kazenskem postopku in jih nato s kazensko ovadbo predali okrožnemu državnemu tožilstvu.

Glede na to, da se v zadnjem času pojavlja vse več podobnih vlomov v stanovanjske hiše, velja opozoriti, da ste pozorni predvsem na pojav sumljivih vozil in oseb v vaši okolici. Dodamo naj, da so storilci tovrstnih dejanj zelo predrzni. V zgoraj opisanem primeru so bili domači v času storitve vloma le nekaj metrov stran na bližnji njivi. Vsak podatek o pojavih sumljivih vozil in oseb je lahko v nadaljevanju policiji v veliko pomoč pri uspešni rešitvi dejanja in prijetju storilcev.

DELO S HUJŠIMI KRŠITELJI CESTNO PROMETNIH PREDPISOV

29.5.2010 so policisti PP Rogaška Slatina ustavili voznika kolesa z motorjem, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Zaradi tega so mu policisti odredili preizkus z elektronskim alkotestom, ki je po pravilno opravljenem preizkusu pokazal 1,19 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do streznitve.

1.6.2010, v popoldanskem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo po opravljenem preizkusu z elektronskim alkotestom ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Alkotest je po opravljenem preizkusu pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo prav tako odrejeno pridržanje do streznitve.

 

Boštjan DEBELAK

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

POLICIJSKI INŠPEKTOR I