Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 15. 6. 2010


PROMETNA NESREČA S POBEGOM

14.6.2010, ob 13.45 uri, se je v kraju Ceste na območju Rogaške Slatine zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, povzročitelj pa je odpeljal naprej, ne da bi se ustavil. Policisti so pri ogledu kraja prometne nesreče ugotovili, da se je 16 letna voznica kolesa z motorjem pri vožnji umikala v desno nasproti vozečemu vozilu, ki je vozilo po njeni strani vozišča. Pri tem je voznica kolesa z motorjem zapeljala z vozišča in padla. Neznani voznik osebnega avtomobila črne barve, ki je pripeljal nasproti, pa je odpeljal naprej, ne da bi se ustavljal. Pri padcu sta se voznica kolesa z motorjem in njena sopotnica lažje telesno poškodovali. Policisti PP Rogaška Slatina naprošajo, da se morebitni očividci prometne nesreče, zaradi razjasnitve okoliščin, zglasijo na PP Rogaška Slatina, oziroma pokličejo na tel. št. (03) 818 54-50.

KRŠITEV JAVNEGA REDA  IN MIRU

Policisti PP Rogaška Slatina so bili 13.6.2010 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru in sicer naj bi se doma sprla brata. Policisti so na kraju ugotovili, da sta oba kršitelja močno v vinjenem stanju, med njima pa je prišlo do spora, in do besednega zmerjanja. Obema kršiteljema so policisti izrekli globo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

HUJŠE KRŠITVE CESTNO PROMETNIH PREDPISOV IN ZASEG VOZILA

12.6.2010, v dopoldanskem času, so policisti PP Rogaška Slatina ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Alkotest je pri preizkusu pokazal 0.60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti vozniku odredili pridržanje do streznitve.

Isti dan v večernem času so policisti v Rogaški Slatini kontrolirali 26 letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč po pravilno opravljenem preizkusu pokazal 0.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti vozniku odredili pridržanje do streznitve. Prav tako so policisti ugotovili, da je bil kršitelj v zadnjih dveh letih že vsaj trikrat pravnomočno kaznovan zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov. Zaradi tega mu je bil, na podlagi določil Zakona o varnosti cestnega prometa, zasežen tudi osebni avtomobil.

13.6.2010 v večernem času so policisti PP Rogaška Slatina ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Alkotest je pri preizkusu pokazal rezultat 0.96 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti vozniku odredili pridržanje do streznitve.

 

                                                       Boštjan DEBELAK
                                              KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
                                                   POLICIJSKI INŠPEKTOR I