Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Evangelij po Čušinu v Šmarju pri Jelšah (video)


gregor cusinMinuli petek je zgornjo dvorano Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah obiskal Gregor Čušin s svojo predstavo Evangelij po Čušinu. Dobro uro trajajoča predstava sicer ni privabila velikega števila gledalcev, a tisti, ki so prišli, so se ob Čušinovi interpretaciji svetopisemskih zgodb dobro zabavali.

Priznani gledališki igralec, ki ob rednem delu v Mestnem gledališču ljubljanskem, ustvarja tudi avtorske predstave, je v Šmarje pri Jelšah prišel na povabilo šmarske župnije in župnika Marka Veršiča. Monokomedija Evangelij po Čušinu je z zabavno in sproščeno predstavitvijo življenja Jezusa Kristusa in njegovih naukov prepričala številne gledalce, tako verne kot ateiste. Kot je v uvodu povedal Gregor Čušin, je njegova predstava natančno takšna, kot je njegov odnos do vere – včasih zabavna, včasih jezna, poučna, vesela, žalostna.

Čeprav je zgodba v Čušinovi komediji, ki se trenutno po Sloveniji predstavlja tudi z novim projektom Jona, besni prerok, podobna tisti, ki jo poznamo iz Markovega, Lukovega, Janezovega in Matejevega evangelija, se na določenih mestih pojavijo za čas nekaj po letu 0 precej sodobne stvari, ki prostor in čas, v katerem je živel Jezus Kristus, sodobnemu gledalcu naredijo lažje razumljivega. Več o sami predstavi si lahko preberete na blogu Gregorja Čušina, v spodnjem posnetku pa si lahko ogledate odlomek iz monokomedije. 

 
evangelij po cusinu
 
v/t/f: mK